CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Tort caramel

    Distribuiţi
    avatar
    Gaby_Luk
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 58
    Data de inscriere : 02/08/2011

    Tort caramel

    Mesaj Scris de Gaby_Luk la data de Lun Aug 22, 2011 8:15 am

    NGREDIENTE:
    Blat:

    5 oua, 200 g zahar pudra, 4 linguri apa rece, 100 g faina,
    2 plicuri praf de budinca de caramel, 1 praf de copt.
    Crema:
    10 linguri zahar, 200 ml lapte, 250 ml frisca,
    3 oua, 1 lingura amidon, 10 g gelatina.
    Glazura:
    6 linguri zahar, 6 linguri frisca lichida, 100 g unt.
    Sirop:
    100 ml apa, 2 linguri zahar,esenta de menta.
    PREPARARE:
    Blat:
    Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile amestecate cu apa si se amesteca usor. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt. Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul copt, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in trei pe orizontala.
    Crema:
    Se topeste zaharul, pana devine lichid si capata culoare aurie. Se adauga laptele fierbinte si se lasa sa fiarba, amestecand continuu, pana se topeste zaharul. Se freaca galbenusurile si amidonul si se toarna peste ele siropul fierbinte, putin cate putin, amestecand mereu. Se transfera compozitia din nou in vas si se pune pe foc, pana se ingroasa ca o smantana. Se adauga gelatina inmuiata in apa si topita la baie de aburi, apoi se lasa sa se raceasca. Se incorporeaza treptat, frisca si albusurile batute spuma. Crema se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii



    Glazura:
    Intr-un vas, se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Glazura se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
    Sirop:
    Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa. Se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. La final se adauga esenta de menta.




    Asamblarea:
    Se insiropeaza foile, se umplu cu crema caramel si se toarna deasupra glazura calduta. Pe margini se decoreaza cu crema caramel si fulgi de migdale. Se lasa la rece pana se intareste glazura, apoi se decoreaza cu frisca.

      Acum este: Vin Sept 22, 2017 3:39 am