CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Doamna Comsa despre topirea si pastrarea unturei

    Distribuiţi
    avatar
    bucatarunr1
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 49
    Data de inscriere : 05/08/2011
    Varsta : 42

    Doamna Comsa despre topirea si pastrarea unturei

    Mesaj Scris de bucatarunr1 la data de Mier Aug 17, 2011 2:33 am


    "Cu ocaziunea topirei unturei, osanza, slanina si untura de pe mate vor fi separat topite si in vase separate pastrate.
    Indata dupa scoaterea osanzei din porc, o punem sa stea 1 - 2 ceasuri intr`un vas curat, cu apa rece, apoi scoasa si taiata in mici bucatele si pusa intr`o oala bine smaltuita si curata, mai adaugandu-i cateva felii de mere necuratite de coaje, dar bine sterse, apoi asezate la foc.
    Cand vom observa ca jumarile sunt galbene, dar nu rumenite, strecuram untura printr`o sita de sarma, intr`un vas, presand jumarile cu o lingura mare, cat se poate de tare, lasand untura ca un ceas, sa se aseze, apoi pusa din acest vas, in alt vas, anume pentru untura si pusa la pastrare.
    Cele mai bune vase pentru pastratul unturei, sunt cele albastre si alb smaltuite si cele de tinichea, avand un capac, cu o rasuflatoare, in forma de mic turnulet cu foarte multe gaurele.
    Putem pastra untura si in oale de fier, albastre, bine smaltuite si legate la gura cu hartie alba si curata, prin care facem cu un ac cateva gaurele.
    Vrem sa topim slanina, atunci o taem dupa soric in mici bucatele, caci cu cat va fi mai marunt taiata cu atat mai multa untura ne va da, caci jumarile le presam prin sita numai cand sunt deschis rumenite.
    Untura de pe mate, inainte de a o topi, o spalam mai intaiu in mai multe ape reci, spre a-si pierde mirosul si gustul neplacut, imprumutat de la mate, iar mai departe urmam la osanza.
    Orice untura ar fi, nu neste permis, ca indata dupa ce s`a topit, sa o strecuram direct in vasul in care vrem sa o pastram, ci mai inati o strecuram direct in alt vas, unde sa stea pana se aseaza si numai dupa aceea sa o punem in vasul de pastrare, caci firimiturile de jumari, etc., ce se aseaza la fundul vasului, prin rancezirea lor, strica toata untura."


      Acum este: Mar Dec 12, 2017 7:53 am