CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Trucuri in bucatarie

    Distribuiţi
    avatar
    Livia
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 56
    Data de inscriere : 01/08/2011
    Localizare : apropape de admin.

    Trucuri in bucatarie

    Mesaj Scris de Livia la data de Lun Aug 15, 2011 2:54 am

    Maioneza devine mai spumoasa daca,atunci cand este gata,o combini cu o lingura de apa rece.

    Cand orezul fiert pentru rizotto este aproape gata, adaugati un pahar cu lapte. Preparatul isi va imbogati continutul si acesta va fi mai usor de digerat

    In salata de morcovi cruzi puneti o lingura de ulei de masline sau de floarea-soarelui. In acest fel, vitamina A din morcovi va fi mai usor de asimilat. Evitati sa puneti zeama de lamaie, deoarece aceasta distruge vitamina A, atat de valoroasa.

    Cartofii fierti in coaja, si cu deosebire cartofii copti la cuptor, pot deveni deosebit de gustosi astfel: taiati-i in jumatati pe lung cat sunt inca fierbinti si puneti pe fiecare bucata cate o jumatate lingurita de unt si o jumatate lingurita pasta de rosii.

    Inainte de a da la cuptor o prajitura in care ati folosit mere rase ungeti-o cu un amestec facut din putin unt, scortisoara si zahar. Gustul deosebit de bun va fi evident.

    despre fripturi:

    IN CUPTOR:

    Carne de manzat: 1 ora 20 minute

    Carne de vitel(capac): 1 ora 10 minute

    Gaina: 1 1/2- 2 ore

    Curca: 3 - 3 1/2 ore

    Rata: 1 ora 30 minute

    Gasca: 3 1/2 - 4 ore

    Pui: 1 ora

    Miel: 1 1/2 - 2 ore

    Purcel: 2 1/2 - 3 ore

    Carne de porc (cotlete sau pulpa): 2 ore

    Vanat: 2 - 2 1/2 ore

    PRAJIREA IN TIGAIE:

    Snitel de vitel: 8 - 10 minute

    Snitel de porc: 10 - 15 minute

    Snitel de vaca: 15 - 20 minute

    Miel: 10 - 15 minute

    Muschi de vaca: 10 -15 minute

    Muschi de vitel: 8 - 10 minute

    Pestele prajit va fi foarte gustos daca inainte de a-l da prin faina si a-l praji il tinem 5-10 minute in lapte.

    Carnea de pui devine mai gustoasa daca inainte de a o gati o puneti cateva ore in lapte crud.

    Carnea de friptura, unsa cu un strat subtire de mustar, are gust mai bun, condimentele pastrandu-si aroma intacta.






    Sosurile in care se pune smantana, nu se fierb niciodata pe flacara ori in clocote mari. Vasul se aseaza peste altul cu apa ce clocoteste la foc domol si se amesteca fara intrerupere cu o lingura de lemn.


    - Daca folositi ceapa calita in tocatura de chiftelute, cand ceapa are culoare aurie, picurati o lingura de apa calda si lasati-o sa fiarba pana cand se evapora. Ceapa nu se va mai simti in preparat si va avea gust dulce.


    - Albusurile se bat mai repede si spuma va fi mai consistenta daca in castronul respectiv picurati o lingurita zeama de lamaie sau adaugati un strop de sare.


    - Cand ati taiat un salam, suprafata bucatii ramase nu-si va schimba culoarea daca o veti acoperi cu o felie de lamaie.


    - Inainte de a utiliza intr-un preparat usturoi, fierbeti-l 3-4 minute in clocot. Va fi astfel mai bine tolerat, mai usor de digerat.


    - Puneti in sosul de rosii o lingurita de zahar si una de mustar. Va avea un gust excelent, va fi mai aromat.


    - Inainte de a aseza pe gratar bucati de ficat ori de rinichi de vita, tineti-le o ora in lapte dulce, nefiert.


    - Pentru un rasol consistent, puneti carnea in vasul cu apa clocotita. Daca doriti o supa consistenta, asezati-o pe foc in vasul cu apa rece



    Uleiul din tigaie nu va mai sari daca se pune sare peste el.
    Salamul se pastreaza proaspat daca se unge cu unt partea din care s-a taiat.
    Daca castravetele crud are gust amar, taiati-l felii si inmuiati-l 10 min in lapte sarat.
    Aluatul de clatite devine mai fraged daca se adauga putina bere.


    Dupa fierbere, laptele se pastreaza intr-un vas acoperit, alfel isi pierde vitaminele; iar ca sa nu se prinda de fundul oalei, inainte de fierbere turnati 1-2 linguri de apa rece!
    Untul se va indeparta foarte usor de pe hartia in care este impachetat, neramanand deloc resturi pe aceasta, daca punem mai intai pachetul de unt intr-un vas cu apa rece.
    Gratarele nu se vor intari daca, dupa prajire, sunt imediat unse cu margarina sau unt.



    Cum să facem un cozonac delicios şi arătos


    -Cozonacii nu îi lăsăm să crească prea mult în formă înainte de a-i pune în cuptor.Dacă au crescut până la marginea formei , îi ungem cu ou şi îi dăm la cuptor.Dacă îi lăsăm prea mult să crească , fermentatia trece de limita necesară şi se produc spaţii libere în cocă.

    -Cuptorul nu trebuie să fie dat prea tare , pentru că se formează o crustă care împiedică creşterea cozonacului ,iar coca nu se mai coace.

    -Făina să fie uscată şi de bună calitate.

    -Ouăle trebuie să fie proaspete.

    -La frământat ,coca nu trebuie să se rupă ci să fie elastică.

    -Dacă pui mai multe ouă în compoziţie decât spune reţeta , cozonacii cresc mai greu.

    -Nu ţine cozonacii în cuptor mai mult decât trebuie(maxim o oră).

    -Cantitatea de zahăr poate fi scăzută până la 250 g la 1 kg de făină şi cozonacii cresc mai repede.

    -Cu cât numărul de ouă este mai mic cu atât cantitatea de lapte trebuie să fie mai mare.

    -Pentru un luciu frumos , cozonacii se ung de 2 ori: când îi punem în formă şi înainte de a-i da la cuptor.


    pentru reusita dulciurilor cu fructe
    - E bine ca frisca si iaurtul sa nu fie foarte reci cand le adaugi in crema cu gelatina pentru ca altfel aceasta se intareste si nu mai poti sa o omogenizezi.
    - Daca la aluaturile dospite inlocuiesti laptele cu chefir sau zer,acestea devin mai pufoase si se pastreaza mai mult timp.
    - Pentru ca blatul sa nu inmoaie prea tare,presara aluatul necopt cu praf intaritor pentru frisca sau cu pesmet inainte sa pui fructele.
    - Daca la o crema folosesti fructe congelate,pune mai mult praf intaritor.
    - Inlocuieste faina din creme cu amidonul alimentar si compozitia va iesi mult mai fina.


    Consistenţa optimă
    (sau când trebuie să te opreşti din frecat albuşurile)

    Albuşuri bătute pe jumătate
    Acestea trebuie să-şi menţină forma, dar spuma e încă umedă-deci, este lucioasă şi moale şi se leagănă pe tel atunci când acesta e mişcat. Acum e momentul potrivit ca să începi adăugarea zahărului.

    Albuşuri bătute spumă
    Aspectul trebuie să fie de spumă tare, opacă şi care rămâne pe tel. De îndată ce a atins această consistenţă, opreşte mixerul; altfel, amestecul va deveni granulat. Nu uita să parfumezi cu esenţă de vanilie.

    Îmbracă lingura
    Consistenţa necesară a anumitor creme, gemuri, paste o poţi verifica cu ajutorul lingurii de lemn cu care amesteci. Trece-ţi degetul pe dosul ei: dacă urma nu se acoperă imediat, ci rămâne curată, înseamnă că este gata.

    Impresionează-ţi invitaţii cu preparate în papiotă
    Pune o bucată de peşte sau de pui şi nişte legume în mijlocul unei foi de aluminiu sau al unei hârtii pergament. Ridică marginile şi adaugă condimente (sare, piper şi puţin concentrat de legume ori vin alb sec). Închide pacheţelul răsucind marginile şi dă la cuptorul preîncălzit. Ingredientele capătă o aromă delicată, datorită înăbuşirii la aburi. Adu papiotele închise la masă şi deschide-le acolo, în faţa tuturor.
    Subţiază carnea cu ajutorul ciocanului pentru şniţele. În felul acesta, friptura se pătrunde mai repede şi este mai suculentă.

    -Dacă foloseşti ceapă la sosuri , este bine să o fierbi , să o toci sau să o treci prin sită , mai ales dacă ai stomacul sensibil.
    -Şniţelele din carne de vită , curcan e mai bine să le ungi cu ulei şi să le laşi 2-3 ore la frigider apoi să le prăjeşti.
    -Friptura de pasăre are o aromă deosebită dacă o pui la cuptor şi introduci în pieptul păsării un măr , frunze de mentă şi o linguriţă de unt netopit.

    pentru a se carameliza, si nu arde ceapa, adaugati o jumatate de lingurita de zahar. Nu se indulceste dar scade putin din iuteala.














    avatar
    Lelia
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 86
    Data de inscriere : 06/08/2011
    Varsta : 37
    Localizare : Timisoara

    Re: Trucuri in bucatarie

    Mesaj Scris de Lelia la data de Lun Sept 05, 2011 2:37 am

    Cafea "prajita" se obtine asa: puneti un ibric de fier sa se incinga pe plita si turnati in el cafeaua macinata, invartind in ea cu o lingurita sa nu se arda. Dupa cateva clipe, turnati deasupra apa in clocot si dati ibricul deoparte, acoperindu-l cu capac.

    Dulceata de fructe rosii: fragi, capsune, zmeura si strugurei e mult mai gustoasa, daca, dupa ce o fierbi, mai puneti in ea cateva fructe proaspete.

    Nu aruncati niciodata apa in care a fiert orezul. Este un apret excelent pentru perdele, fete de masa si lenjerie foarte fina. Pentru ca alimentele sa nu se mai lipeasca de podeaua congelatorului, puneti un covoras taiat pe masura, dintr-o folie de plastic sau de aluminiu.

    Salatele sunt de doua feluri: din legume fierte si cele din cruditati.

    Acestea se pregatesc numai cu 5-10 minute inainte de masa respectiva si se asezoneaza in momentul in care sunt aduse la masa.

    Pentru a pastra culoarea, legumele se fierb la foc iute, in apa clocotita cu putina sare, in vase descoperite.

    Aburul ingalbeneste legumele verzi.

    Combinate cu maioneza, salatele pot fi servite si cu aspic, consituindu-se de fapt in antreuri reci.



    Cand cartofii prajiti din pungi se inmoaie, puneti-I cateva minute in cuptorul incins dinainte. Redevin crocanti.

    Sosul de tomate se potriveste cel mai bine cu gust de ceapa. E suficient sa adaugati o ceapa rasa, pentru ca el sa devina delicios.

    Cafeaua dobandeste o aroma grozava, daca odata cu cafeaua puneti in ibric sa clocoteasca si o bucatica de ciocolata.

    Nu lasati carnea proaspata in hartie, pentru ca aceasta absoarbe sucul.

    O lingura rasa de cascaval, amestecata cu oul prin care treceti pestele inainte de a-l praji, ii da acestuia un gust minunat.

    Pentru ca legumele ori bucatile de carne ce urmeaza a fi prajite in ulei sa se patrunda si in interior, ele trebuie zvantate cu o carpa inainte de a le pune in grasimea incinsa.

    Sosul de la fripturi devine cu mult mai gustos, daca puneti in el o felie de mar si mult mai parfumat, daca la urma adaugati un praf de cafea.

    Gustul iute al ridichilor poate fi inlaturat daca, dupa ce le treci prin razatoare, le clatesti sub un jet de apa rece.

      Acum este: Mar Dec 12, 2017 7:56 am