CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Verdeturi pentru iarna

    Distribuiţi
    avatar
    felicia prodan
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 75
    Data de inscriere : 08/08/2011
    Varsta : 45
    Localizare : Piatra Neamt

    Verdeturi pentru iarna

    Mesaj Scris de felicia prodan la data de Sam Aug 13, 2011 8:10 am

    Pentru ca in aceasta perioada gradina e plina de verdeturi aromate, m-am apucat de taiatul lor si pregatitul pentru iarna. Niciodata nu imi lipsesc verdeturile din congelator, mancarurile pregatite pe perioada iernii au aceeasi savoare ca vara.

    Dupa ce le-am taiat si am indepartat partile uscate sau ingalbenite de mana, am spalat la jet de apa rece frunzele si le-am imprastiat pe o masa pentru scurgerea si evaporarea apei .

    Frunzele se toaca marunt, asa cum le tocam cand le punem in mancare ( eu am folosit cutitul de la robot ) , apoi le punem in pungi curate, pe care le rulam si le punem in congelator. Iarna este suficient sa rupem bucati din sulul congelat , pe care le vom pune direct in oala cu mancare, in stare congelata. Se vor desprinde foarte usor, daca sunt fara apa, bine zvantate.

    Mararul se pastreaza foarte bine in borcan, presarat cu sare, la frigider. Nu este nevoie sa-l toci, eu il pastrez sub forma de fire lungi, pentru a-l putea folosi iarna in functie de nevoi : tocat sau frunzulite intregi.

    Daca la leustean, patrunjel si telina am taiat si tulpinile, la marar am avut grija sa adun doar frunzele, tulpinile lasandu-le sa infloreasca si sa faca seminte, pentru ca apoi sa le tai si sa le pastrez in stare uscata pentru aromatizarea borsului pentru ciorbe.


      Acum este: Mar Dec 12, 2017 7:39 am