CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Reteta berlineza: ficatei cu ceapa, mar si cartofi

    Distribuiţi
    avatar
    zmeurica
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 35
    Data de inscriere : 09/08/2011
    Varsta : 45
    Localizare : Oltenita

    Reteta berlineza: ficatei cu ceapa, mar si cartofi

    Mesaj Scris de zmeurica la data de Sam Aug 13, 2011 3:01 am



    Berlinul este o metropola plina de farmec. Acesta este unul din cele mai mari orase ale Europei cu o istorie zbuciumata, cu cladiri vechi si impozante, cu o cultura solida. Tot din cultura – printre altele – fac parte si delicatesele culinare specifice Berlinului.

    Ingrediente pentru 4 persoane:

    - 1 kg cartofi
    - Sare
    - 4 cepe
    - 4 buc. (a aprox. 150g) ficat
    - 2 mere
    - 6 linguri faina
    - 7 – 8 linguri unt
    - Piper
    - 200 – 250 ml lapte
    - Patrunjel

    Mod de preparare:

    Se curata cartofii si se spala bine, apoi se fierb aprox. 25 minute in apa cu sare. Intre timp se curata cepele si se taie in rondele subtiri. Se spala bucatile de ficat si se aseaza pe un servet de bucatarie care sa absoarba apa. Merele se spala si se taie in sferturi. Pe rondelele de ceapa se presara 2 linguri de unt si se pun intr-o tigaie pe foc.

    Se adauga si bucatile de ficat si se lasa 2-3 minute pe fiecare parte sa se rumeneasca. Acestia se scot din tigaie si se tin undeva unde sa ramana calzi. In tigaie se pun 2-3 linguri de unt si se lasa sa se incinga. Aici se adauga merele si rondelele de ceapa si se lasa 3-4 minute.

    Intre timpse varsa lapte si 3 linguri de unt peste cartofii fierbinti si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Cartofii se aseaza in farfurie langa ficatei, iar deasupra se pun rondelele de ceapa si bucatelele de mar. farfuria se orneaza cu patrunjel.

    Pofta buna!


      Acum este: Mier Noi 22, 2017 1:09 am