CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    RETETE SPECIFICE FRANTEI

    Distribuiţi
    avatar
    Livia
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 56
    Data de inscriere : 01/08/2011
    Localizare : apropape de admin.

    RETETE SPECIFICE FRANTEI

    Mesaj Scris de Livia la data de Mar Aug 09, 2011 2:04 am

    CLAFOUTIS CU VISINE..CAISE..PIERSICI..CIRESE









    CLAFOUTIS este specific Frantei, este un fel de budinca din fructe, acoperite cu un strat subtire de aluat moale, ca de clatite. Se poate face din orice fruct va place...



    INGREDIENTE:





    • 3 oua
    • 80 g zahar
    • 100 g faina
    • esenta de vanilie
    • unt pentru uns tava sau ulei
    • 200 ml lapte
    • cirese proaspete sau din compot
    • 2-3 piersici proaspete sau din compot
    • zahar pudra
    • un praf sare
    • Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, faina si esenta. La final se toarna laptele, putin cate putin pana se omogenizeaza compozitia, va iesii un aluat subtire, ca cel de clatite.

    Il lasam sa se odihneasca si trecem la scos samburii cireselor.
    Ungem o tava cu unt sau ulei, o tapetam cu zahar, dupa care punem ciresele si piersicile taiate feliute.
    Turnam aluatul peste fructe si dam la cuptorul preincalzit 25-30 de minute, facem testul cu scobitoarea.
    Cand s-a copt, scoatem tava din cuptor si punem zahar pudra deasupra.
    Se seveste atat calda, cat si rece.


    avatar
    bucatarunr1
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 49
    Data de inscriere : 05/08/2011
    Varsta : 43

    Placinta cu mere a la France

    Mesaj Scris de bucatarunr1 la data de Mier Aug 10, 2011 8:13 am

    Ingrediente:
    150 grame unt 4 oua 1 lingura de zahar vanilat un varf de lingurita de sare un varf de lingurita de praf de copt 150 grame faina 150 grame zahar 500 grame mere zahar brun 4 linguri de lichior de mere ( daca gasiti) daca nu putina tuica de mere sau prune sau putin coniac

    Mod De Preparare: Puneti untul la topit intr-o tigaie. Curatati merele de coaja si taiati-le in sferturi. Merele se taie in fasii subtiri. Se scot samburii si cotorul. Punetizahar, oua, zahar vanilat,unt, sare si coniacul intr-un mare bol si amestecati. Adaugati in amestec faina, praf de copt si amestecati. Puneti 80% din feliile de mere in amestec si amestecati iar, usor, pana ce toate feliile sunt acoperite de amestec. Luati o tava rotunda si puneti tot amestecul acolo.Restul de felii de mere se pun usor deasupra amestecului. Se pune la cuptor la foc minim si se tine cca 50 de minute. E necesar sa verificati regulat placinta. Cand partea de sus incepe sa se rumeneasca se acopera cu o folie de staniol si se tine placinta in cuptor. Dupa ce s-a racit se presara peste cu zahar pudra.


      Acum este: Vin Aug 17, 2018 10:17 pm