CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Tort de nuca cu ciocolata si cafea

    Distribuiţi
    avatar
    jeni
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 66
    Data de inscriere : 01/08/2011
    Localizare : Arad

    Tort de nuca cu ciocolata si cafea

    Mesaj Scris de jeni la data de Dum Aug 07, 2011 10:49 am

    Ingrediente:

    Blat:

    •6 oua,
    •6 linguri zahar,
    •9 linguri nuci pisate,
    •1 lingura pesmet,
    •1 lingura cacao,
    •1 lingura cafea praf,
    •zeama si coaja de la 1/2 lamaie.

    Crema:

    •150 g unt,
    •3 linguri zahar,
    •2 galbenusuri,
    •200 g ciocolata neagra menaj,
    •4 linguri lapte,
    •1 lingura cafea praf,
    •200 ml frisca,
    •esenta rom.

    Sirop:

    •200 ml apa,
    •5 linguri zahar,
    •esenta rom.

    Mod de preparare:

    Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si adaugam treptat nucile, pesmetul, cacaua, cafeaua, coaja si zeama de lamaie.
    Apoi adaugam albusurile batute spuma, amestecand usor cu o lingura de sus in jos.
    Compozitia se pune intr-o forma de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina.
    Se coace la foc potrivit 40-50 minute.
    Dupa ce il scoatem din cuptor, se lasa sa se raceasca, dupa care se va taia in doua.
    In timp ce se raceste blatul facem siropul si crema.

    Siropul: se pune apa cu zaharul si esenta de rom pe foc, amestecam pana se topeste zaharul apoi mai lasam sa fiarba ~ 5 minute la foc potrivit.

    Crema: Se freaca spuma untul, se adauga zaharul, galbenusurile, ciocolata topita (sa nu fie fierbinte), cafeaua si esenta de rom.
    Apoi batem frisca si o adaugam la compozitia de mai sus.

    Asamblam tortul: Se va lua o parte din blat, se va insiropa cu jumatate din sirop, se umple cu jumatate din crema.
    Punem si cealata parte a blatului pe care o insiropam, dupa care ungem cu crema imprejur si deasupra.

    Ornam cu visine (fara samburi).
    avatar
    Gaby_Luk
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 58
    Data de inscriere : 02/08/2011

    Re: Tort de nuca cu ciocolata si cafea

    Mesaj Scris de Gaby_Luk la data de Mar Aug 09, 2011 3:09 am

    Tort de mere cu frişcă

    8-10 mere de aceeaşi mărime dacă este posibil, 150-200 g zahăr pentru caramel, 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, vanilie, 300-400 g frişcă.

    Se alege o cratiţă largă, emailată de preferinţă, în care se aşază merele cu codiţa în sus, unul lângă altul (în cercuri) pentru a afla de câte aveţi nevoie. Merele se spală, se curăţă de coajă şi se scobesc cu grijă de seminţe.
    Între timp, în cratiţa curată, se pun cele 150-200 g zahăr şi se lasă pe foc până se caramelizează (face un pic de spumă), apoi prin răsucirea rapidă a cratiţei se întinde zahărul pe fund şi cât mai sus pe pereţii acesteia. Se aşază în cratiţa cu caramel încă fierbinte merele curăţate, în cercuri (exact ca atunci când aţi determinat numărul lor), în scobitura fiecărui măr se adaugă câte o linguriţă de dulceaţă sau una de miere şi se presară puţin zahăr deasupra, peste toate. Se dă cratiţa cu mere la cuptor (încins în prealabil) şi se lasă acolo la foc mediu aproximativ 1/2 de oră sau până se coc merele.
    Când merele sunt aproape coapte, se bate compoziţia de blat care va fi turnată deasupra lor.
    Se bat cele 6 albuşuri bine (pentru a fi mai spumoase se pot adăuga 3 linguri de apă rece), se adaugă zahărul, vanilia şi când compoziţia nu mai cade de pe tel se adaugă treptat fiecare gălbenuş şi, la sfârşit, făina. Cu făina nu se mai bate, doar se amestecă uşor.
    Se scoate cratiţa cu mere coapte din cuptor şi deasupra lor se toarnă compoziţia de mai sus. Se mai coace 25-30 de minute, apoi se scoate din cuptor şi se răstoarnă imediat pe un platou cu merele în sus. Se lasă să se răcească.
    După ce blatul cu mere s-a răcit, se acoperă din belşug cu frişcă şi se ornează după preferinţă.



      Acum este: Vin Sept 22, 2017 3:41 am