CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Cum se pune varza la murat..

    Distribuiţi
    avatar
    jeni
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 66
    Data de inscriere : 01/08/2011
    Localizare : Arad

    Cum se pune varza la murat..

    Mesaj Scris de jeni la data de Dum Aug 07, 2011 10:39 am

    Ingrediente:

    Pentru un butoi de 100 litri:

    •25-30 buc varza,
    •crengi uscate de marar,
    •boabele de la un stiulete de porumb,
    •4 radacini de hrean,
    •2 gutui,
    •~ 3-4 kg sare grunjoasa.

    Mod de preparare:

    Varza trebuie luata cu vreo 2-3 zile inainte sa va apucati sa o puneti la butoi.
    Se inlatura primele 2-3 foi, scoatem miezul si se umple locul liber cu o lingurita de sare grunjoasa.
    Inainte sa asezam varza in butoi punem un furtun, pentru ca varza trebuie vanturata (este mult mai simplu cu un furtun, decat sa scoatem apa din butoi si sa o vanturam).
    Asezam verzele in butoi cu partea cu sare in sus.
    Adaugam hreanul, gutuile taiate in patru, porumbul boabe si crengile uscate de marar deasupra.

    Acum trebuie umplut butoiul cu apa si potrivit de sare.
    La 10 litri de apa adaugam 500 g cu sare.

    Se umple butoiul cu apa, punem capacul, pana a doua zi cand trebuie vanturata, se sufla in furtun de cateva ori.
    Se repeta operatia vreo cateva zile, depinde de voi cat aveti chef.

    Acum nu avem decat sa asteptam vreo 2-3 saptamani pana se acreste.
    Depinde de temperatura unde este depozitata, de cat de repede se acreste.

      Acum este: Mar Dec 18, 2018 10:28 pm