CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Placinte dulci

    Distribuiţi
    avatar
    jeni
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 66
    Data de inscriere : 01/08/2011
    Localizare : Arad

    Placinte dulci

    Mesaj Scris de jeni la data de Dum Aug 07, 2011 10:36 am

    Placinta de dovleac



    Ingrediente:

    1/4 dovleac mare, zahar, foi placinta

    Mod de preparare:

    Pentru foile de placinta aveti nevoie de 500gr faina, 2 lg ulei, sare, o cana cu apa calda. Se amesteca ingredientele de mai sus, se imparte coca obtinuta in 3 parti egale. Se intinde foaia foarte subtire.
    Dovleacul se rade. Se pune pe foaia intinsa si se adauga 3 lg de zahar, se ruleaza si se prind capetele pentru a nu iesi compozitia afara.
    Tava se unge foarte bine cu ulei. Se unge cu ulei si placinta.
    Se da la cuptorul incins la temperatura de 180 pentru 50-60 min.

    POFTA BUNA!
    avatar
    zmeurica
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 35
    Data de inscriere : 09/08/2011
    Varsta : 45
    Localizare : Oltenita

    Briose de casa cu kiwi, boabe de struguri si frisca

    Mesaj Scris de zmeurica la data de Sam Aug 13, 2011 3:10 am

    Preferate la o ceasca de cafea sau la o ciocolata calda, briosele se realizeaza foarte usor.


    Mai sunt denumite muffins de catre cei de origine anglo-saxona.

    Va propun sa incercati reteta de briose de casa cu kiwi, boabe de struguri si frisca.


    Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

    250 g faina

    150 g zahar

    1 lingurita praf de copt

    1 ou

    200 ml lapte

    110 g unt

    1 lingurita esenta de vanilie

    2 kiwi

    boabe de struguri

    150 g frisca


    Se prepara astfel:

    Faina impreuna cu zaharul si praful de copt se amesteca intr-un castron.

    In alt vas se pun laptele, oul, untul topit si esenta de vanilie.

    Se amesteca si aceasta.

    Apoi compozitia cu lapte se adauga peste cea cu faina.

    Se amesteca usor.

    Se pune apoi la cuptor compozitia rezultata, in cupe speciale de briose sau in tavite mici.

    Inainte de a turna compozitia in forme, acestea se ung cu ulei.

    Formele se umplu doar 3/4 din ele, pentru ca la cuptor acestea incep sa se umfle.

    Cand sunt gata, se scot cupele cu briose.

    Se lasa sa se raceasca.

    Se pune deasupra putina frisca la fiecare.

    Apoi se decoreaza cu bucati de kiwi.

    Se adauga si boabe de struguri.

    Apoi se serveste dupa cum doriti, simple sau cu o bautura alaturi.

    avatar
    Gaby_Luk
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 58
    Data de inscriere : 02/08/2011

    Placinta cu urda si stafide

    Mesaj Scris de Gaby_Luk la data de Joi Aug 18, 2011 2:42 am



    Ingrediente:
    Un pachet foi placinta Linco
    Unt 100g
    Urda 800g
    Oua 6 buc
    Zahar vanilat 3 plicuri
    1 praf de sare
    Stafide 100g
    Smantana 200g


    Mod de preparare:
    Ungem tava de copt cu unt. Amestecam 5 oua cu urda, zahar vanilat, un pic de sare si stafide.
    Folosim hartie de copt. Punem cate 2 foi pe care le ungem cu unt si intindem umplutura. 2 foi peste sau mai multe dar puse un pic sifonate. Turnam umplutura si tot asa. Nu trebuie uitat sa ungem foile cu unt.

    Amestecam smantana cu 1 ou si 1 plic de zahar vanilat.Turnam amestecul peste placinta, uniform si cu un cutit intepam din loc in loc placinta. O bagam la cuptor pana se rumeneste bine. O lasam la foc mediu. Cand o scoatem taiem marginile pentru ca o sa fie mai uscate.

    O putem servi atat rece cat si calda.

    Pofta buna!
    avatar
    bucatarunr1
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 49
    Data de inscriere : 05/08/2011
    Varsta : 42

    Mere in aluat

    Mesaj Scris de bucatarunr1 la data de Vin Sept 02, 2011 2:58 am

    Ingrediente


    Foi

    300 g faina

    150 ml apa

    1 lingurita ulei

    un varf de cutit sare

    200-250 g unt

    Umplutura

    8 mere medii, dulci

    8 lingurite de zahar

    1 lingurita scortisoara







    Mod de preparare:
    Se face o coca din apa, faina , sare si ulei. Coca nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se intinde un dreptunghi (L=3l) . Untul se imparte in 4-6 parti.
    Se unge cu unt dreptunghiul si se impatureste. Partea stanga vine peste partea dreapta (sau invers). Se da la frigider 15-30 de minute, neacoperit. Se scoate si se intinde iar un dreptunghi, invers directiei in care ati intins data trecuta, iar se da la frigider 15-30 de minute. Operatiile se repeta pana se termina untul.
    Umplutura
    Se curata merele de coaja si cotor. Se imparte coca in 8 parti si se intind patrate, suficient de mari cit sa le acopere. Se pune in fiecare mar cate o lingurita de zahar si scortisoara . Se iau colturile opuse si se prind in varful marului, apoi se iau celalalte doua si se unesc, acoperind astfel marul.
    Se pune in tava foaie de copt (pergament), apoi merele. Se coc la temperatura de 350°F, 35 minute, in cuptorul bine incins. Cand s-au rumenit sunt gata. Se pot incerca cu o furculita daca s-au copt merele. Depinde si de soiul de mere folosit.
    avatar
    avramescucorina
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 13
    Data de inscriere : 09/05/2012
    Varsta : 24
    Localizare : BT

    PLACINTA CU MAC

    Mesaj Scris de avramescucorina la data de Mier Mai 16, 2012 4:36 am

    Ingrediente necesare pentru placinta cu mac:


    Aluat:


    • 300 g faina
    • 10 g drojdie uscata
    • 100 g unt
    • esenta de vanilie
    • 2 galbenusuri
    • 100 g zahar pudra
    • 5-6 linguri lapte

    Crema:


    • 500 ml lapte
    • 200 g zahar
    • 250 g mac
    • 100 g pesmet
    • 2 albusuri
    • esenta de rom

    Capricii culinare: desert afrodisiac pentru cina romantica

    Mod de preparare placinta cu mac:


    Aluat:

    Se amesteca bine untul cu zaharul pudra si galbenusurile, pana devin o crema omogena. Se adauga esenta, faina si se framanta bine. La final se adauga drojdia dizolvata in lapte. Aluatul se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 20-30 minute.



    Crema:

    Se pune laptele la fiert, se adauga zaharul, macul si pesmetul. Se lasa pe foc, amestecand continuuu, pana cand se ingroasa. In crema rece, se incorporeaza esenta si albusurile batute spuma.



    Asamblarea:

    Din aluat se intind doua foi subtiri. Se aseaza hartie de copt in tava si se pune prima foaie. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se toarna umplutura. Se niveleaza si se adauga ce-a dea doua foaie. Se inteapa si aceasta cu furculita. Placinta se da la cuptor pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si abia apoi se taie.
    Se poate servi ca atare sau pudrata cu zahar.



    O reteta recomandata de blogul truedelights.

    Continut sponsorizat

    Re: Placinte dulci

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat

      Subiecte similare

      -

      Acum este: Vin Sept 22, 2017 3:41 am