CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    RETETE DE INGHETATA

    Distribuiţi
    avatar
    CATY
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 31
    Data de inscriere : 01/08/2011
    Localizare : ROMANIA

    RETETE DE INGHETATA

    Mesaj Scris de CATY la data de Vin Aug 05, 2011 8:08 am

    INGHETATA DE CACAO

    150g-zahar
    - doua linguri cu faina
    - doua linguri de cacao
    - apa 250ml
    - patru oua
    - patru linguri de zahar

    Modul de preparare:

    Se amesteca cele 150g de zahar, faina, cacao si apa la foc mic pana se face ca o ciulama, apoi se pune la rece. Intre timp se bat spuma albusurile de la patru oua cu patru linguri de zahar, Amestecati cele patru galbenusuri ramase in compozitia cu cacao, apoi adaugati albusurile si se incorporeaza usor. Puneti inghetata la rece in castronase sau pahare si lasati-o cateva ore in congelator.

    INGHETATA CU CIOCOLATA

    sase galbenusuri
    - zahar 300 gr.
    - un litru de lapte
    - ciocolata 100 gr.
    - vanilie

    Modul de preparare:

    Fierbeti laptele si vanilia, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Separat, frecati galbenusurile si zaharul, adaugati ciocolata muiata cu o lingura de apa calduta si continuati sa frecati in acelasi sens. Apoi adaugati lapte, putin cate putin. Fara sa va opriti din a amesteca, puneti oala iar pe foc pana incepe sa fiarba. Cand incepe putin sa se umfle e timpul sa o luati de pe foc. O lasati putin sa se raceasca dupa care o bagati la frigider.

    INGHETATA DE VANILIE

    Ingrediente:
    - patru galbenusuri
    - lapte 250ml
    - frisca 250g
    - zahar 150g
    - vanilie

    Modul de preparare:

    Frecati galbenusurile cu zaharul, turnati putin cate putin laptele clocotit cu vanilia, amestecind bine. Dupa ce ati turnat tot laptele iar compozitia s-a racit, adaugati frisca batuta. Turnati compozitia in forma dorita si bagati-o la congelator pentru cateva ore. Inainte de servire puteti sa ornati inghetata cu frisca.

    INGHETATA DE VISINE

    Ingrediente:

    - visine 500 gr.
    - lapte 750 ml
    - zahar tos 300 gr.

    Modul de preparare:

    Spalati visinele, curatati-le de samburi si codite si pasati-le prin sita. Fierbeti samburii zdrobiti in piulita impreuna cu laptele si zaharul 5 min, amestecind continuu. Luati compozitia de pe foc, strecurati-o si amestecati-o cu fructele pasate. Turnati compozitia intr-o caseta si bagati-o la rece.

    INGHETATA DE LAMAIE

    Ingrediente:

    - apa jumatate de L
    - zahar jumatate de kg
    - coaja de la o lamaie
    - zeama de la trei lamai

    Modul de preparare:

    Puneti intr-o cratita jumatate de litru de apa cu jumatate de kg de zahar. Dupa ce se topeste complet zaharul puneti apa la fiert doua minute. Adaugati coaja de la o lamaie, acoperiti cu un capac si lasati asa o jumatate de ora. Adaugati zeama de la trei lamai, treceti compozitia printr-un tifon, turnati-o in sorbetiera si puneti-o in congelator.

    INGHETATA DE PIERSICI

    Ingrediente:

    - jumatate de kg de piersici (cat mai zemoase)
    - patru lingurite de faina
    - lapte jumatate de L
    - zahar tos 150 gr.
    - esenta de lamaie
    - vanilie

    Modul de preparare:

    Puneti la fiert Intr-o cratita laptele, zaharul si faina (pe care o adaugati putin cate putin), si amestecati bine, pana devine o ciulama. Se baga la frigider.

    Piersicile trebuie curatate de samburi si de coaja, dupa care se se paseaza cu mixerul. Dupa ce s-a racit crema, incorporati fructele pasate, vanilia si esenta de lamaie. Inghetata de piersici trebuie tinuta cateva ore la congelator inainte de a fi mancata.

    INGHETATA DE ZMEURA

    Ingrediente:

    - trei pahare cu lapte
    - doua pahare cu zmeura pasata
    - trei oua
    - zahar tos – 1pahar
    - faina – 1 lingura

    Modul de preparare:

    Bateti ouale intr-un castron, adaugati zaharul tos combinat cu faina iar apoi turnati lapte caldut putin cate putin. Amestecati continuu, asezand castronul la bain-marie, la foc domol, pana cand se ingroasa amestecul. Inchideti focul iar cand compozitia s-a racit, combinati-o cu zmeura zdrobita, puneti-o in forme si bagati-o la congelator pentru cateva ore.




      Acum este: Vin Sept 22, 2017 3:45 am