CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Prajitura cu lamaie si iaurt

    Distribuiţi
    avatar
    Gaby_Luk
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 58
    Data de inscriere : 02/08/2011

    Prajitura cu lamaie si iaurt

    Mesaj Scris de Gaby_Luk la data de Mier Aug 03, 2011 2:55 am

    Blatul
    Biscuiti pisati mare, ciocolata rasa, unt topit, si o forma de tort
    Se amesteca toate si se tapeteaza fundul formei si lateralele.
    Se da la frigider.

    Crema: 400g de iaurt mai gras, 50g zahar pudra si 1 plic de gelatina.

    1 albus de ou, 100g de zahar si zeama de 1/2 lamiie

    cuburi de ananas taiate mici

    Se amesteca iaurtul cu zaharul si gelatina, se lasa 10 min.

    Se bate spuma tare albusul cu zahar si apoi se incorporeaza si lamaia.

    Se pune la bain marie compozitia de iaurt cu gelatina pina se topeste toata gelatina, (NU TREBUIE SA FIARBA).

    Se incorporeaza albusul in crema de iaurt usor sa se pastreze cit mai mult aer.
    Daca albusul s-a lasa , se bate inainte.

    Se pun buc. de ananas si crema peste blatul de biscuite.

    Optional
    Se poate face jeleu din tort jelee si sucul de la ananas pt un aspect mai deosebit.

    Se da la frigider intre 2-4 h.

    POFTA BUNA!
    avatar
    jeni
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 66
    Data de inscriere : 01/08/2011
    Localizare : Arad

    Prajitura cu gem de caise si bezea

    Mesaj Scris de jeni la data de Dum Aug 07, 2011 10:27 am

    Ingrediente:


    5 oua,
    200 g unt,
    200 g zahar,
    200 g faina,
    1 pliculet praf de copt,
    1 borcanel gem de caise,
    Bezea: 2 albusuri, 100 g zahar.




    Mod de preparare:


    Se bate bine untul cu zaharul pana se face ca o crema.
    Adaugam galbenusurile unul cate unul, apoi turnam in ploaie faina amestecata cu praful de copt.
    La sfarsit adaugam albusurile batute spuma (doar cele 5).
    Intr-o tava mai ingusta (maxim 20x25) unsa bine cu unt turnam gemul de caise, pe care il intindem bine pe toata suprafata.
    Peste gem turnam compozitia si la sfarsit bezeaua (cele 2 albusuri batute bine cu un praf de sare si 100 g zahar).
    Se da la cuptor pentru 30-40 minute, trebuie sa se bronzeze un pic bezeaua.
    Dupa ce este gata se lasa sa se raceasca in tava, se taie in patratele, se scoate cu grija cate una, se taie pe orizontala in doua, si se intoarce partea de jos cu gemul in sus.




    Pofta buna!


    Nota: reteta este incercata in tava de yena care nu lipeste, daca incercati in tava de inox sau altceva, s-ar putea sa se lipeasca gemul. Exista varianta ca gemul sa-l puneti dupa ce coaceti prajitura!
    avatar
    Gaby_Luk
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 58
    Data de inscriere : 02/08/2011

    Re: Prajitura cu lamaie si iaurt

    Mesaj Scris de Gaby_Luk la data de Mar Aug 09, 2011 3:08 am

    Prajitura cu halva

    25 ml de apă, 100 g de halva de susan, 100 g de zahăr + 3 linguri, 1 praf de sare, 3 gălbenuşuri, 250 ml de smântână de frişcă, 1 praf întăritor, 1 zahăr vanilat, 140 g de ciocolată neagră, 80 ml de smântână lichidă.

    Se face un sirop pe foc din 100 g de zahăr, apă şi halva. Gălbenuşurile se bat cu cele trei linguri de zahăr şi praful de sare până se albesc, adăugând treptat siropul de halva până se va forma o cremă lungă. Facem frişca cu praful întăritor şi zahărul vanilinat şi apoi încorporăm uşor cu ajutorul unei spatule crema de gălbenuşuri şi halva. Tapetăm cu un folie alimentară o formă (ceramică, fier, silicon) şi vărsăm compoziţia rezultată mai sus. Se pune forma în congelator câteva ore.
    Într-o crăticioară, aşezăm ciocolata bucăţele şi smântâna, dăm la foc mic până ce ciocolata este complet topită. Lăsăm să se răcorească. Scoatem de la congelator glace-ul, îndepărtăm folia alimentară şi vărsăm deasupra sosul de ciocolată.



    Continut sponsorizat

    Re: Prajitura cu lamaie si iaurt

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Dum Oct 21, 2018 3:16 am