CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Zacusca cu ciuperci

    Distribuiţi
    avatar
    monic
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 16
    Data de inscriere : 28/06/2012

    Zacusca cu ciuperci

    Mesaj Scris de monic la data de Vin Iul 06, 2012 3:28 am



    Ingrediente



    • 30 gogoşari roşii
    • 20 ardei graşi
    • 1-2 ardei iuţi
    • 12 cepe
    • 1 litru ulei
    • 1 litru bulion
    • 3 kg ciuperci proaspete
    • 3 linguri sare


    1. Se dau toate legumele prin maşina de tocat şi se pun în vase separate, mai puţin gogoşarii care se pun într-o strecurătoare aşezată într-un un bol, pentru a colecta sucul.
    2. Ciupercile se pun într-o oală, se acoperă cu apă şi se dau în câteva clocote, apoi se scurg, se trec sub jet de apă să se cureţe bine şi se taie bucăţi mari. Se pun la călit într-o oală cu ulei, până se evaporă apa. Se aşază apoi într-o strecurătoare să se scurgă grasimea şi se dau prin maşina de tocat.
    3. Într-o oală mare se încinge uleiul şi se adaugă ceapa şi sarea. Se căleşte ceapa până se înmoaie bine, aproximativ 10 minute.
    4. Peste ceapa călită, se adaugă ardeii graşi, ardeii iuţi şi gogoşarii, până când aceştia se înmoaie foarte bine. În tot acest timp, flacăra aragazului este menţinută mică şi se amestecă tot timpul în compoziţie. Zacusca e gata când începe să se adune uleiul deaupra, în circa 50 de minute.
    5. Se adaugă în oală sucul de la gogoşari şi bulionul, după ce au fost fierte în prealabil, pentru a nu se opri din fierbere
    zacusca. Se mai lasă 10 minute la clocotit.
    6. Se adaugă ciupercile şi se mai fierbe 20 de minute, timp în care se amestecă.
    7. Se sterilizează borcanele în cuptor, timp de 20 de minute. Cât sunt fierbinţi, se toarnă în ele zacusca. Se presează cu o lingură compoziţia din fiecare borcan, ca să nu rămână goluri, se înfiletează capacele şi se lasă la răcit sub o pătură peste noapte.



      Acum este: Vin Dec 14, 2018 5:17 pm