CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Ceai srilankez cu zahar de cocotier

    Distribuiţi
    avatar
    coka

    Mesaje : 4
    Data de inscriere : 18/06/2012
    Varsta : 36

    Ceai srilankez cu zahar de cocotier

    Mesaj Scris de coka la data de Mier Iun 20, 2012 2:58 am

    Timp de preparare:
    10 minute (complexitate redusa)

    Ingrediente:
    Sri Lanka este o tara minunata care te impresioneaza prin diversitatea florei luxuriante.
    Plante exotice,paduri tropicale,orezarii,orhidee de vis,plantatii de fructe tropicale, si nu in ultimul rand plantatiile cu faimosul ceai de Ceylon iti incanta ochii si sufletul.
    Pe drumul de la Kandy la Nuwara Eliya incet,incet plantatiile de bananieri devin tot mai rare si soseaua serpuieste printre dealuri si apoi munti acoperiti complet de plantatii de ceai de o nuanta de verde ireala.
    Am oprit la plantatia si fabrica de ceai Glenloch, unde am fost familiarizati cu procesarea si gradarea ceaiului.
    Culesul frunzelor de ceai se face manual din cauza reliefului accidentat care nu permite folosirea utilajelor o munca extenuanta si platita in functie de cantitatea de frunze culeasa.
    Apoi am fost serviti cu ceai proaspat pe o terasa cu vedere la plantatia de ceai .
    Aer de munte curat completat perfect cu o cana de ceai pur de Ceylon !
    De asemenea ,de la magazinul plantatiei se poate cumpara ceai de productie proprie: negru,verde, alb si cu diferite arome:lamaie,ghimbir,cardamom,scortisoara,rom…
    La Grand Hotel in Nuwara Eliya am fost intampinati cu ceai amar si zahar de cocos.
    Se topeste in gura cubul de zahar de cocos si apoi se bea ceaiul, avand senzatia ca este indulcit.
    Zaharul de cocos se obtine din sucul colectat de la inflorescentele cocotierului si este folosit de mii de ani in Sudul si Sud-estul Asiei, in tarile in care cocotierul creste in abundenta.
    Fermierii fac o crestatura in inflorescenta cocotierului, inclina putin cocotierul ,legand doi arbori unul de celalalt cu ajutorul unor cabluri si sucul care incepe sa curga este colectat in containere special de bambus.
    Sucul astfel obtinut se pune la fiert la foc mic in wok-uri gigante pana se evaporeaza lichidul si se obtine un sirop , care apoi, se mai concentreaza pana se obtin cristale sau blocuri de zahar.
    Zaharul de cocos este aproape la fel de dulce ca zaharul brun , dar are o aroma fina de caramel.
    Intrucat zaharul de cocos nu este rafinat, culoarea,dulceata si aroma variaza.
    Zaharul de cocos are un indice glicemic redus si este mai sanatos decat zaharul alb.
    De asemenea este bogat in potasiu,magneziu,zinc ,vitamine B1,B2,B3 ,B6 continutul in fier este de 36 de ori mai mare decat cel al zaharului brun.
    Se poate folosi ca inlocuitor de zahar la pacientii cu diabet zaharat.
    Pe drumul de la Nuwara Eliya la Bentota am cumparat zahar de cocos invelit in mod traditional in frunze uscate de cocotier.
    In Sri Lanka, in mod traditional, ceaiul este o infuzie de frunze si se bea foarte dulce si de obicei se adauga lapte.
    Avem nevoie de:
    ceai srilankez
    apa fierbinte
    zahar de cocos
    lapte(optional)


    Mod de preparare:
    Se pune apa fierbite in ibric sau direct in cana, se adauga ceaiul (varsat sau pachetele) si se lasa sa se infuzeze 5 minute.
    Se dizolva cubul de zahar de cocos in gura si se bea ceaiul fierbinte.

      Acum este: Sam Apr 21, 2018 9:03 pm