CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    TORT CU NUCA-GORDON RAMSAY

    Distribuiţi
    avatar
    avramescucorina
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 13
    Data de inscriere : 09/05/2012
    Varsta : 24
    Localizare : BT

    TORT CU NUCA-GORDON RAMSAY

    Mesaj Scris de avramescucorina la data de Mier Mai 16, 2012 5:02 am

    Dupa ce gusti o bucatica ai senzatia ca-ti desfunda papilele gustative intr-un mod inedit. In Grecia, acest desert este denumit karydopita si se srveste cu o lingura de iaurt grecesc . Incercati-l si nu o sa regretati !!!

    Aceasta reteta apartine marelui bucatar Gordon Ramsay incununat cu 13 stele Michelin ! Am primit cadou de la sotul meu cartea sa de bucate "Bucataria lumii" din care am pregatit acest tort scaldat intr-o baie cu mirodenii.

    Ingrediente necesare pentru tort cu nuca:


    • 5 oua mari
    • 2 linguri coniac
    • coaja rasa si zeama de la o portocala
    • 90 gr. zahar tos
    • 1/2 lingurite scortisoara macinata
    • 1/4 de lingurita de cuisoare macinate
    • 20 gr. de faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 35 gr. de crutoane vrchi de o zi
    • 175 gr. miez de nuca
    • unu topit pentru uns
    • SIrop cu mirodenii
    • 125 gr. de zahar tos
    • 150 ml. de apa
    • 3 cuisoare
    • 1 baton scortisoara
    • zeama si coaja rasa fin de la o lamaie



    Mod de preparare tort cu nuca:



    Preincalziti cuptorul la 190 de grade. Ungeti cu unt o forma de tort de 23 de cm ( forma mea a avut diametrul de 26 cm si a iesit perfect).
    Intr-un bol mare, bateti galbenusurile, coniacul (eu am avut Campari si nu s-a simtit nici o modificare a gustului, in rau ), coaja si zeama de portocala, pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.

    Puneti intr-un mixer zaharul, scortisoara, cuisoarele, faina, praful de copt, crutoanele si 150 gr. de nuca si amestecati pana obtineti granule fine. Puneti amestecul intr-un bol mare. In alt bol curat, bateti albusurile spuma .

    Amestecati compozitia cu galbenus cu cea de crutoane, apoi adaugati cu atentie albusurile, folosind o lingura mare de metal, pana omogenizati.

    Turnati compozitia de tort in tava si lasati-o la cuptor 40 de minute. Se inteapa cu o scobitoare sa se verifice daca este gata.

    Cat timp tortul este la cuptor, preparati siropul cu mirodenii ( eu l-am preparat la inceput pt. ca trebuie turnat rece). Puneti toate ingredientele intr-o cratita mica si amestecati-le la foc potrivit pana dizolvati zaharul. Asteptati sa dea in clocot si lasati la foc mic 5 min. Asteptati sa se raceasca si se strecoara printr-o sita intr-un borcan

    Cnd tortul este gata, scoateti-l din cuptor si intepati-l pe toata suprafata cu un betisor. Presararti deasupra restul de nuci ( eu am pus cateva in plus), apoi puneti cu o lingura siropul racit peste tortul fierbinte.

    Se lasa sa se raceasca inainte de a-l servi.


    Pofta buna !

      Acum este: Vin Sept 22, 2017 3:47 am