CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    TORT DE VARA

    Distribuiţi
    avatar
    avramescucorina
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 13
    Data de inscriere : 09/05/2012
    Varsta : 24
    Localizare : BT

    TORT DE VARA

    Mesaj Scris de avramescucorina la data de Mier Mai 16, 2012 4:58 am

    Amestec de arome senzationale!!

    Ingrediente necesare pentru tort cu kiwi si capsuni:

    Blat:


    • 8 oua
    • 8 linguri de zahar
    • 8 linguri de faina
    • un praf de sare
    • esenta

    Sirop:



    • 200 ml apa
    • 150 g zahar
    • esenta

    Crema capsuni:


    • 250 ml smantana
    • 4 linguri de zahar pudra
    • 1/2 kg capsuni coapte
    • un plic de gelatina

    Crema kiwi:


    • 250 ml smantana
    • 5-6 linguri de zahar
    • 500 g fructe bine coapte de kiwi
    • un plic de gelatina

    Decor:


    • 6-7 linguri de gem de capsuni
    • jumatati de capsuni
    • felii subtiri de kiwi
    • optional frisca



    Mod de preparare tort cu kiwi si capsuni:



    1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul. Se adauga si esenta, galbenusurile zdrobite si la urma faina. Se coace blatul intr-o forma cu inel detasabil, cu diametrul de 27 cm, in care am pus hartie de copt, cca.30 min.,la foc potrivit. Se scoate blatul din forma, se lasa sa se raceasca apoi se taie pe orizontal, in 3 discuri egale ca grosime.
    2.Se prepara siropul, dand in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit se adauga esenta. Se lasa sa se raceasca.
    3.Se prepara crema de capsuni mixand smantana cu zaharul pudra, cu gelatina hidratata in apa rece si topita la bain marin. Capsunile curatate si spalate, scurse bine de apa, se dau la blender, apoi piureul obtinut se toarna in smantana indulcita. La fel se procedeaza si cu crema de kiwi.



    4.Se monteaza tortul in forma in ncare a fost copt. Intai se aseaza primul disc din blat, usor insiropat, apoi se toarna crema de capsuni. Se monteaza cel de-al 2-lea disc de blat si el usor insiropat, deasupra se toarna crema de kiwi. Se acopera cu ultimul disc, apoi se unge cu un strat de gem de capsuni si se decoreaza cu felii de kiwi si jumatati de capsuni. Se da la rece cel puti 3 ore, dar de preferat se lasa de seara pana a doua zi.




    Se desface forma si se trece tortul pe platou si optional se decoreaza cu frisca.
    Pofta buna!

      Acum este: Sam Noi 18, 2017 1:08 pm