CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Tort Tom si Jerry

    Distribuiţi
    avatar
    felicia prodan
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 75
    Data de inscriere : 08/08/2011
    Varsta : 45
    Localizare : Piatra Neamt

    Tort Tom si Jerry

    Mesaj Scris de felicia prodan la data de Lun Mai 14, 2012 8:24 am

    Ingrediente:

    Pentru blaturi:

    10 oua
    10 linguri de zahar
    un praf de sare
    4 linguri de cacao
    10 linguri de faina

    Pentru sirop:

    zeama de la compotul de cirese
    apa
    zahar
    esenta de rom

    Pentru crema:

    500 g branza dulce de vaci
    500 ml frisca lichida
    zahar dupa gust
    coaja rasa de la o lamaie
    un compot de cirese

    Plus:

    pasta de zahar

    Preparare:

    Am facut 4 blaturi: 2 din 3 oua si 2 din cate 2 oua. Am spumat bine albuisurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul, galbenusurile, cacaua si faina. Compozitia am copt-o intr-o tava rotunda, tapetata cu ulei si faina. Cred ca diametrul era de 22 cm. Le-am lasat la racit.

    Am facut siropul punand la fiert zeama de la compot, apa si zahar. La final am pus esenta de rom si am lasat la racit.
    Branza dulce am amestecat-o cu zahar si coaja de lamaie, cu frisca batuta bine pana s-a omogenizat compozitia.

    Intr-un bol rotund am pus folie de plastic, am pus un blat subtire, l-am insiropat, am pus jumatate din crema de branza plus jumatate din cirese, blatul din 3 oua, l-am insiropat, am pus branza si cirese si blatul 2 din cele 3 oua pe care l-am insiropat. Am dat totul la frigider peste noapte. A doua zi l-am scos pe un platou, l-am imbracat in putina crema ramasa si l-am ornat cu pasta de zahar.

    Ciocanelul lui Jerry l-am facut din blatul nr. 2, din 2 oua, am taiat 4 cercuri care le-am lipit unul peste altul cu crema de branza. L-am imbracat in fondant, l-am modelat pe Jerry si gata.


      Acum este: Sam Noi 18, 2017 1:12 pm