CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    tort cu migdale

    Distribuiţi
    avatar
    JENI2
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 47
    Data de inscriere : 10/08/2011

    tort cu migdale

    Mesaj Scris de JENI2 la data de Mar Mai 08, 2012 3:07 am

    Blat alb:
    -8 oua,
    -8 linguri zahar,
    -9 linguri faina,
    -coaja de portocala.
    -1 praf de copt,

    Blat maro:
    -8 oua,
    -8 linguri zahar,
    -8 linguri faina,
    -1 lingura cacao,
    -coaja de portocala,
    -1 praf de copt.
    Sirop
    -1 ceasca zahar,
    -1 ceasca apa,
    -1 esenta rom.
    (apa cu zaharul se fierb cateva minute...dupa recire se adauga romul)

    Crema :
    -3 pachete unt,
    -4 oua,
    -100g migdale,
    -esenta de migdale
    -300-400g zahar pudra.
    -2-3 linguri cacao.

    Pentru ornat:
    -300g ciocolata menaj,
    -150ml frisca lichida
    -100g fulgi de migdale.
    -trandafiri din rahat....frunze din ciocolata.

    Mod de preparare:
    Se fac doua blaturi unul simplu,unul cu cacao....
    -albusurile batute spuma(foarte bine)+zaharul +coaja de portocala+galbenusurile+praful de copt si faina...
    -la fel procedam si cu blatul maro unde adaugam si cacaoa...
    -coacem 2 blaturi pe care le taiem in 2 dupa recire...astfel rezulta 4 blaturi....
    Crema:
    -prajim migdalele si le dam la rece.

    untun (tinut la temperatura camerei)se amesteca cu zaharul pudra....
    -adaugam galbenusurile si amestecam din nou...
    -la sfarsit punem cacaoa,migdalele macinate,esenta de migdale si albusurile batute spuma/

    amestecam bine(nu trebuie sa se mai simta zaharul...iar consistenta sa trebuie sa fie fina si pufoasa...
    (crema astfel rezultata,o impartim in 4.....1 parte o lasam pentru ornat)/

    Pe un platou am asezat servetel dantelat si peste el hartie de copt.../montam tortul:blat alb+sirop+crema+blat maro+sirop+crema+blat alb+sirop+crema+blat maro+sirop.../

    -topim ciocolata pe baie de aburi...adaugam frisca si ornam tortul...pe lateral imbracam cu crema si fulgi de migdale...
    -la sfarsit tragem usor hartia de copt...asa servetelul ramane curat ,fara al murdari la ornat../






      Acum este: Sam Noi 18, 2017 1:09 pm