CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Tort cu mousse de ciocolata si banane

    Distribuiţi
    avatar
    Gaby_Luka
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 86
    Data de inscriere : 29/08/2011

    Tort cu mousse de ciocolata si banane

    Mesaj Scris de Gaby_Luka la data de Mier Apr 25, 2012 2:44 am



    pt. blat

    - 5 oua

    - 5 linguri de ulei

    - 5 linguri faina

    - 5 linguri zahar

    - putina sare

    pt. mousse

    - 200 g ciocolata, eu am pus cu lapte

    - 4 oua

    - 190 g zahar

    - 125 ml frisca

    - 2 linguri mari zahar vanilat

    in plus

    - 3 banane

    - zeama de pe un compot de caise am avut eu

    - ciocolata pentru glazurat

    Pentru blat se bat galbenusurile cu 1/2 cantitatea de zahar si cu uleiul. Se adauga faina si sarea si se omogenizeaza. Separat se bat albusurile cu restul de zahar si se adauga apoi la galbenusuri amestecandu-se de sus in jos. Se coace pana trece testul scobitorii, apoi rece se taie in doua pe orizontala. Pentru mousse se bat galbenusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilat pe baie de abur. Se adauga cicocolata topita si ea pe baie de abur. Se raceste putin, apoi se adauga frisca batuta. Se adauga apoi si albusurile batute cu restul de zahar. Pentru montarea tortului se pune blatul de jos si se insiropeaza. In jur se pune inelul de tort. Peste blatul insiropat se pun bananele taiate in doua pe jumatate si stropite cu zeama de lamaie. Peste banane se pune mousseul apoi blatul doi insiropat. Se acopera cu glazura de ciocolata si se orneaza cu felii de banana.

    blatul nu l-am mai pozat, aici galbenusurile cu ciocolata, adaugata frisca batuta apoi albusurile batute peste primul blat insiropat puse feliile de banane pus si mousseul de ciocolata si blatul doi tot insiropat..

      Acum este: Vin Sept 22, 2017 3:47 am