CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    TORT OLIVIA

    Distribuiţi
    avatar
    Livia
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 56
    Data de inscriere : 01/08/2011
    Localizare : apropape de admin.

    TORT OLIVIA

    Mesaj Scris de Livia la data de Mar Aug 02, 2011 7:40 am

    Blat:

    200 gr unt
    200 gr zahar
    6 oua
    3 linguri cafea instant
    3 linguri cacao
    3 linguri lapte condensat
    9 linguri faina
    1/2 plic praf de copt
    Stafide
    Rom

    Crema:

    Un borcan piure de castane (350 gr)
    200 gr unt
    200 gr frisca lichida
    Stafide
    100 gr ciocolata
    3 linguri lapte condensat
    Alune de padure
    Sirop de fructe de padure pentru insiropat blatul

    Decor:

    300 ml frisca lichida
    Alune
    Bomboane raffaelo cu crema de alune
    Bilute de ciocolata
    Banda de ciocolata:

    400 gr ciocolata
    100 gr unt
    50 ml lapte
    Si,o folie pentru ambalat cu buline…sau “pocnitori”


    Mod de preparareBlat:

    Untul,zaharul,cacaua,cafeaua si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote.

    Stafidele le punem la inmuiat cu putin rom.

    Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga pe rand galbenusurile.Apoi faina si praful de copt.La final incorporam albusurile batute spuma tare,amestecand incet cu o paleta.Adaugam si stafidele,pastram cateva si pentru crema.

    Punem compozitia intr-o tava rotunda,tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 35 de minute.Lasam pe un gratar sa se raceasca.

    Crema:

    Mixam frisca si o lasam la frigider.Topim ciocolata cu laptele condensat pe bain marine.

    Mixam untul,adaugam ciocolata dupa ce s-a racit putin,apoi piureul de castane.

    Adaugam stafidele inmuiate in rom si alunele de padure.Cateva alune le punem in ciocolata,le vom folosi la décor.

    La final incorporam usor frisca batuta.

    Taiem blatul pe orizontala,obtinand astfel trei foi de blat.Insiropam cu sirop de fructe de padure,pentru a mai atenua putin gustul puternic de cafea.

    Punem crema intre straturile de blat.Imbracam in frisca si pe margini,astfel vom putea lipi banda de ciocolata.Lasam la frigider pana cand pregatim banda de ciocolata.

    Pentru aceasta,taiem o fasie de folie putin mai lata decat inaltimea tortului.

    Punem ciocolata impreuna cu untul si laptele la topit.Dupa ce s-a racorit putin,o asezam pe folie,intr-un strat suficient de gros ca sa acopere “bulele” din folie.lasam sa se intareasca.Va trebui s-o lasam atat cat sa ramana destul de maleabila cat sa se muleze pe tort,dar nici sa nu fie prea moale si sa curga.

    Asa cum am spus,foarte mari emotii mi-a dat aceasta banda,dar in final cred ca rezultatul a fost acceptabil.

    Punem din nou la frigider,pana cand banda de ciocolata se va intari ca sa putem dezlipi folia.

    Dupa ce inlaturam folia,putem sa ornam cum dorim.Eu am folosit frisca,alune de padure,bilute de ciocolata si bomboane raffaelo cu crema de alune.

    Chiar îi înteleg pe cei care urasc sa scrie reteta,vazand atata reteta ai putea crede ca tortul asta e cine stie cat de complicat si nu-i deloc asa.

    Pofta buna!
    Reteta este de la diaconta

      Acum este: Vin Sept 22, 2017 3:39 am