CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    CASSATA

    Distribuiţi
    avatar
    Gaby_Luka
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 86
    Data de inscriere : 29/08/2011

    CASSATA

    Mesaj Scris de Gaby_Luka la data de Lun Apr 02, 2012 2:54 am

    Ingrediente blat:
     5 oua
     5 linguri de zahar,
     5 linguri de ulei,
     5 linguri de faina,
     1 praf de copt.

    Ingrediente crema:
     600 gr smantana grasa (minim 30% grasime),
     300 gr zahar tos,
     150+250 gr nuci prajite,
     150 gr ciocolata neagra,
     3 linguri cu varf zahar pudra,
     3 linguri cu varf pudra de cacao

    150 ml lichior de ciocolata – pentru stropit blatul.


    Pregatirea blatului:

    Se bat spuma tare albusurile cu zaharul.
    Galbenusurile se amesteca cu uleiul.
    Faina se cerne impreuna cu praful de copt.
    Se amesteca cu grija, cu ajutorul unei linguri, galbenusurile cu albusurile si apoi cu faina.
    Aluatul se pune la copt in tava de chec, imbracata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de aprox 20 de minute.

    Pregatirea cremei:
    1. Smantana se pune la scurs, intr-o strecuratoare imbracat in tifon dublu. Se lasa asa, peste noapte la frigider.
    Smantana astfel pregatita se bate 2-3 minute cu mixerul.
    Se opresc trei linguri cu smantana astfel batuta, care se amesteca cu 3 linguri zahar pudra – si se foloseste la ornatul prajiturii.
    Restul smantanii se imparte egal in trei castoane.

    2. Se caramelizeaza 300 gr zahar si se adauga 150 gr nucile prajite. Se rastoarna amestecul pe o hartie de copt, se niveleaza si se lasa sa se raceasca, dupa care se toaca marunt si se pune in primul caston (se opresc 3 linguri din nucile astfel pregatite si se vor folosi pentru finisarea marginilor prajiturii).

    3. Se taie bucatele 150 gr ciocolata si 250 gr alune prajite. Se pun in al doilea castron.

    4. Zaharul pudra si pudra de cacao se cern prin sita fina. Se pun in al treilea castron.

    Se amesteca smantana cu ingredientele adaugate.
    Se taie blatul de pandispan in trei felii orizontale.

    Se imbraca tava in care s-a copt blatul, cu folie alimentara.
    Se pune prima foaie de blat, se stropeste cu 1/3 din lichior, si se pune crema din primul castron (smantana+nucile caramelizate).
    Se adauga a doua foaie de blat care se stopeste deasemeni cu alta treime de lichior apoi se pune ½ din crema de cacao si crema cu ciocolata.
    Se pune ultima foaie de blat stropita si ea cu lichior.
    Se strange bine folia si se pune pentru cateva ore la frigider.

    Prajitura bine racita se imbraca cu restul cremei de cacao si se orneaza cu smantana oprita, iar marginile se imbraca cu nuci caramelizate si macinate.

    Pofta buna!

      Acum este: Dum Oct 21, 2018 3:17 am