CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    budinca din arpacas cu branza dulce si fructe de padure

    Distribuiţi
    avatar
    perla_rara
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 19
    Data de inscriere : 30/08/2011
    Varsta : 42

    budinca din arpacas cu branza dulce si fructe de padure

    Mesaj Scris de perla_rara la data de Dum Mar 25, 2012 3:28 am



    Ingrediente 8 portii Budinca Arpacas:

    200 g arpacas
    3-4 linguri fructoza (dupa gust)
    1 lingurita esenta rom
    200 g stafide inmuiate intr-o cana de lapte
    3 oua intregi, batute bine

    400-500 g branza proaspata slaba de vaci
    4 oua intregi batude cu mixerul
    3-4 linguri fructoza
    coaja de la 1 lamaie/portocala
    esenta de vanilie

    fructe de padure / capsuni / cirese / visine / zmeura - proaspete sau congelate
    4 mere decojite


    1. Arpacasul se curata de impuritati si se spala bine (in minim 6 ape) dupa care se pune la fiert in apa cu 1 lingurita esenta rom (la 200 g arpacas se pun de 8 ori mai multe masuri apa). Arpacasul se fierbe la foc mic, fara sa se amestece in el, timp de 40-60 min, pana cand infloreste si se sfarama usor intre degete.
    2. Stafidele se clatesc sub jet de apa si se pun la inmuiat intr-un bol cu lapte.
    3. Merele se decojesc si se taie cubulete de aprox. 1 cm latura. Bucatelele de mere se pun cu o lingura de zahar si 30 g unt la caramelizat intr-o tigaie, la foc mediu. Cand se inmoaie putin sunt gata.
    Daca folositi fructe congelate (fructe de padure, capsuni, cirese) acestea trebuie lasate la dezghetat la temperatura camerei, presarate cu zahar. Daca sunt fructe proaspete, e suficient sa fie spalate, golite de samburi si lasate in putin zahar (daca sunt prea acrisoare).
    4. Pana fierbe arpacasul, vom pregati branza. Branza se freaca bine cu 4 linguri de fructoza, coaja de la 1 lamaie sau portocala, si esenta de vanilie. Ouale se bat bine cu mixerul si se incorporeaza treptat in branza.
    5. Arpacasul fiert se amesteca cu stafidele inmuiate in lapte si pune la racit in apa rece. Celelalte 3 oua se freaca bine cu fructoza si esenta de rom si se vor incorpora treptat in arpacasul racit.
    Luam o tava de iena si asezam in 2 straturi arpacasul, apoi crema de branza. Budinca se da la cuptor la foc mediu. Cand incepe sa se intareasca si sa se umfle, scoatem budinca din cuptor si o asezonam cu merele caramelizate si fructele de padure stoarse de zahar. Punem budinca din nou la copt pentru inca 10-15 minute pana se caramelizeaza si fructele de padure si se intareste intreaga compozitie.

    Se taie felii si se serveste rece ca si desert dulce sau ca si masa de cereale cu fructe.


    De ce am ales Arpacasul de orz?



    Orzul este foarte apreciat pentru proprietatile lui terapeutice, fiind un aliment indinspensabil in alimentatia noastra. Orzul poate fi utilizat impotriva
    - diareei,
    - la calmarea tusei,
    - mareste apetitul sexual,
    - echilibreaza digestia
    Orzul ajuta de asemenea la:
    - cresterea imunitatii organismului,
    - asigura necesarul de vitamine pentru organism,
    - ajuta persoanele aflate in perioada de convalescenta,
    - este un bun antiinflamator, hipotensor si mineralizant.
    Orzul se recomanda a se utiliza ca remediu natural in tratamentul:
    - afectiunilor pielii,
    - cistitei,
    - anemiei,
    - hemoroizilor,
    - reumatismului,
    - racelii,
    - diabetului,
    - menstruatiei cu dureri,
    - colitei,
    - gripei,
    - dereglarilor hormonale,
    - sterilitatii,
    - laringitei,
    - depresiilor,
    - afectiunilor gatului,
    - afectiunilor oculare.
    De la orz semintele au cea mai mare acoperire pentru tratarea acestor afectiuni. De asemenea, orzul poate fi consumat sub forma de suc (din orz verde).
    Sursa: http://www.sanatatecuplante.ro/plante-medicinale/cereale/orz.html

      Acum este: Mar Dec 18, 2018 10:28 pm