CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    CHIFTELE DE VITA IN SOS DE ROSII

    Distribuiţi
    avatar
    felicia prodan
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 75
    Data de inscriere : 08/08/2011
    Varsta : 45
    Localizare : Piatra Neamt

    CHIFTELE DE VITA IN SOS DE ROSII

    Mesaj Scris de felicia prodan la data de Sam Mar 17, 2012 9:56 am

    Iti trebuie:

    • 1 kg carne tocata de vita
    • 250 g carne
    • 5 oua
    • 5 felii de paine
    • 300 g parmezan ras
    • 5 catei de usturoi
    • 2 linguri ulei
    • 2 lingurite menta tocata marunt
    • o lingura patrunjel verde tocat
    • ulei pentru prajit
    Pentru sos iti trebuie:

    • 400 g rosii in bulion
    • 1 ceapa mare
    • 1 morcov mare, ras
    • o tija telina
    • 1/2 lingurita rasa
    • sare
    • piper
    • busuioc proaspat
    Pregatesti asa:

    1. Se pune painea la inmuiat fie in lapte fie in apa calduta.
    2. Se amesteca ouale impreuna cu carnurile, amestecand bine pana cand se obtine o compozitie omogena.
    3. Se adauga parmezanul, usturoiul zdrobit, patrunjelul, menta si uleiul.
    4. Se preseaza bine painea si se adauga in amestecul de carne.
    5. Se framanta totul bine.
    6. Apoi, cu mana umeda, se fac chiftelute care se trec prin faina si se prajesc in ulei incins.
    7. Se scot pe hartie absorbanta.
    8. Pentru sos, se pune continutul cutiilor de rosii in bulion intr-o cratita cu ceapa tocata marunt, morcovul trecut prin razatoare, telina, zaharul, sarea si piperul.
    9. Se lasa pe foc 20 de minute pana ce sosul scade.
    10. Apoi se paseaza si, daca este prea apos, se mai pune pe foc pentru a scadea.
    11. Daca sosul nu este gros, se pune in cratita, se adauga chiftelele prajite si se lasa 10 minute sa fiarba impreuna.
    12. Se servesc cu busuioc proaspat, fin tocat.
    13. Pofta buna!



      Acum este: Sam Oct 21, 2017 2:13 am