CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    colacel cu scortisoara

    Distribuiţi
    avatar
    Gaby_Luka
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 86
    Data de inscriere : 29/08/2011

    colacel cu scortisoara

    Mesaj Scris de Gaby_Luka la data de Lun Feb 13, 2012 3:23 am



    Ingrediente



    • 1 ou
    • 7 g drojdie uscata
    • 50 g zahar
    • 125 ml lapte
    • 30 g unt
    • ~350 g faina
    • 1/2 lingurita sare
    • 1 lingurita coaja de portocale confiata
    • 75 g unt
    • 4 linguri zahar
    • 1 lingura scortisoara


    Mod de preparare


    Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

    Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi oul, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

    Untul moale la temperatura camerei se amesteca intr-un castron impreuna cu zaharul si scortisoara.

    Framantam putin aluatul, sa-i scoatem aerul, si-l intindem pe masa usor infainata intr-o foaie dreptunghiulara de cca 1 cm grosime. Ungem foaia cu 3/4 din amestecul de unt cu scortisoara, apoi rulam foaia pe lungime, cat mai strans posibil. Cu un cutit bine ascutit taiem ruloul in jumatate, pe lungime, lasand cativa centimetri la un capat. Cele 2 fasii de aluat le rasucim, incercand pe cat posibil sa lasam in exterior partea taiata. Rasucim si unim capetele formand colacul, pe care-l punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt



    Ungem cu restul de unt cu scortisoara si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana se rumeneste frumos[

      Acum este: Vin Sept 22, 2017 3:47 am