CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    tort Cupidon

    Distribuiţi
    avatar
    Gaby_Luka
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 86
    Data de inscriere : 29/08/2011

    tort Cupidon

    Mesaj Scris de Gaby_Luka la data de Lun Feb 13, 2012 3:17 am



    Ingrediente



    • pentru biscuite:
    • 3 oua+ 2 galbenusuri
    • 100 gr zahar
    • 100 gr faina
    • un praf de sare
    • esenta de vanilie
    • pentru mouse-ul de ciocolata alba:
    • 120 gr ciocolata alba
    • 4 galbenusuri
    • 250 ml frisca lichida
    • 3 linguri de zahar
    • 3 gr de gelatina in foi
    • esenta de vanilie
    • Pentru sirop:
    • apa,
    • zahar,
    • esenta de rom
    • Pentru glazura de ciocolata:
    • 150 gr de frisca lichida
    • 200 gr de zahar
    • 50 gr cacao
    • 175 ml apa
    • 6 gr de gelatina in foi
    • Pt decor:
    • fructe de padure
    • nuca sau alune macinate


    Mod de preparare


    Se bate cu mixerul,ouale galbenusurile,praful de sare si zaharul.Se amesteca cam 15 minute pana devine o crema tare.Se adauga si faina in ploaie,se amesteca cu o lingura, apoi aluatul format se aseaza intr-o tava mare(cea de cuptor e buna) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru circa 15 minute la 180 grade


    Se scoate si se lasa la racit pe un prosop de bucatarie.

    Preparam mouse-ul astfel:

    Topim ciocolata la bain marin,apoi o lasam la racit.Punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece.A parte batem galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam ciocolata topita,vanilia si gelatina stoarsa si topita in 2 linguri de apa calda.

    Batem frisca tare si o adaugam la crema cu miscari de jos in sus.Acesta va fi mouse-ul cu ciocolata alba.

    Pentru glazura amestecam intr-o cratita toate ingredientele inafara de gelatina care o punem la inmuiat intr-un castron cu apa rece.

    Se aseaza cratita pe foc si si se amesteca incontinuu pana trage un clocot.Dam deoparte si adaugam gelatina stoarsa bine.Se lasa la racit pana la temperatura camerei.

    Asamblam tortul astfel:

    Taiem biscuitele in doua.Decupam doua inimioare din cele 2 bucati obtinute,Acestea vor fi blaturile tortului.Unul dintre blaturi il asezam pe un carton taiat si el de masura inimioarelor,il stropim bine cu sirop,apoi asezam un strat uniform de mouse .Acoperim cu celalalt blat si il stropim si pe acesta cu sirop Acum pentru a glazura tortul il vom aseza pe un gratar si gratarul il punem intr-o tava mai marisoara.Cu un polonic turnam din gazura pe tort pana il vom acoperi de tot....repetam operatiunea de mai multe ori.Il lasam la racit in frigider dupa care il decoram dupa plac.

      Acum este: Sam Noi 18, 2017 1:13 pm