CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Negresa cu caise

    Distribuiţi
    avatar
    Vio
    Admin
    Admin

    Mesaje : 221
    Data de inscriere : 31/07/2011
    Varsta : 57
    Localizare : Arad

    Negresa cu caise

    Mesaj Scris de Vio la data de Mar Aug 02, 2011 5:41 am

    Timp de preparare:
    1 ora si 10 minute (complexitate medie)

    Ingrediente:
    200 g faina
    200 g zahar
    160 g unt
    4 oua
    6 lg cacao
    50 g ciocolata amaruie
    280 g iaurt natural
    1 praf de copt
    6 caise


    Mod de preparare: Ungem tava(32x22cm)cu unt, presaram 3-4 linguri de zahar si punem jumatati de caise cu partea bombata in sus la distanta egala unele de altele.
    Batem untul spuma cu zahar,adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare si ciocolata rasa.Adaugam apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt,(aici am amestecat tot cu mixerul dar la viteza mica)iaurtul si la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare.Albusurile se amesteca in compozitie cu o spatula sau lingura de lemn,de sus in jos pana la incorporarea completa.Se toarna peste caise si se da la cuptorul preincalzit la 160-180 de grade pt 35-40 minute.Se lasa la racit,se rastoarna si se portioneaza in 12 bucati.



    sursa:gustos.ro
    avatar
    monik
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 8
    Data de inscriere : 10/08/2011

    Negresa foarte usoara

    Mesaj Scris de monik la data de Joi Sept 01, 2011 3:39 am

    Eu sunt la cura de slabire dar mor de pofta sa mananc o bucatica mica mica de negresa. Iata reteta care mi-a facut mie cu ochiul:
    - masura:un pahar de 250 ml
    - 1 ou
    - un pahar zahar
    - jumatate de pahar de ulei
    - un pahar lapte(sa nu fie foarte rece)
    - 3 linguri de dulceata(eu am folosit de visine)
    - 2 linguri pline de cacao
    - 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu cateva picaturi dezeama de lamaie sau otet
    - 2 pahare de faina
    - nuci taiate

    Se freaca oul cu zaharul si cacao,se adauga uleiul.Se adauga laptele cate putin,dulceata,faina si bicarbonatul.
    Se introduce la cuptor la 180 grade pentru 30-35 de minute!
    Deasupra se prepara o glazura mai moale care sa patrunda un pic si in prajitura:

    - 1 cana zahar brun
    - 125 g unt
    - 30 ml lapte
    - esenta de rom

    Se pune zaharul cu untul pe foc pana se topesc apoi se adauga laptele si se lasa un pic la fiert pana se topeste de tot zaharul.Cand se ia de pe foc se adauga romul.
    Se toarna pe blatul racit apoi se presara nuca de cocos si nuci caramelizate.

      Acum este: Mar Dec 18, 2018 2:19 pm