CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    PLACINTE SARATE

    Distribuiţi
    avatar
    Vio
    Admin
    Admin

    Mesaje : 221
    Data de inscriere : 31/07/2011
    Varsta : 55
    Localizare : Arad

    PLACINTE SARATE

    Mesaj Scris de Vio la data de Mar Aug 02, 2011 5:39 am

    Placintele cu ton



    Timp de preparare:
    20 minute (complexitate redusa)

    Ingrediente:
    1 pachet de coca pentru placintele(16)
    2 conserve mici de ton in ulei
    5 linguri de sos de rosii sau bulion
    1 ou


    Mod de preparare:
    Prepararea retetei dureaza cateva minute,asa ca mai intai aprindem cuptorul.Tonul se scurge bine de ulei,se adauga sosul de rosii(bulionul),si se amesteca bine.Din acest amestec se adauga cate putin pe fiecare cerculet de coca.E important sa fie cat mai in mijloc pentru ca atunci cand se vor indoi sa nu iasa pe langa.Se preseaza bine marginile cu varful unei furculite,se pun in tava de cuptor,se ung cu ou batut si se coc la 180ºC timp de 15min.



    sursa:gustos.ro
    avatar
    Gaby_Luk
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 58
    Data de inscriere : 02/08/2011

    Re: PLACINTE SARATE

    Mesaj Scris de Gaby_Luk la data de Mar Aug 09, 2011 3:10 am

    Plăcintă cu carne si legume

    400 g de carne de vită foarte slabă, 2 morcovi, 2 fâşii de ţelină, o ceapă, un dovlecel, un căţel de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de făină, o cană şi jumătate de supă de vită, un sfert de cană de suc de roşii, 1 kilogram de cartofi, un sfert de cană de lapte călduţ, o cană de brânză degresată.

    Tăiaţi mărunt morcovii, ţelina, ceapa şi dovlecelul, pisaţi usturoiul şi puneţi-le pe toate la călit în uleiul de măsline. Lăsaţi legumele pe foc aproximativ şapte minute, apoi adăugaţi carnea de vită tăiată bucăţi şi lăsaţi recipientul pe foc până când carnea se rumeneşte bine. Adăugaţi făina şi, după un minut, adăugaţi supa şi sucul de roşii, apoi asezonaţi după gust. Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i cubuleţe, fierbeţi-i până se înmoaie, apoi scurgeţi-i bine de apă şi pasaţi-i ca pentru piure. Adăugaţi în cartofi laptele călduţ, amestecând până se omogenizează, şi asezonaţi după gust. Puneţi amestecul de legume şi carne într-o tavă termorezistentă, apoi adăugaţi piureul de cartofi şi întindeţi-l uniform. La sfârşit, presăraţi brânza, fărâmiţată. Daţi totul la cuptor timp de 15 minute.

    avatar
    Gaby_Luk
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 58
    Data de inscriere : 02/08/2011

    Saratele

    Mesaj Scris de Gaby_Luk la data de Vin Aug 12, 2011 8:43 am


    400 gr. faina,200 gr. margarina (unt),200 gr. branza (telemea, vaci sau cascaval),1 ou,sare pe gustul fiecaruia,chimen,mac,susan.Din toate ingredientele de mai sus se framanta un aluat care se pune la rece pentru 4o minute. Se imparte aluatul, se intinde cu sucitorul in foi de jumatate de centimetru. Se ung cu galbenus si se taie. Se presara cu mac,chimen sau susan. Se iau cu grija de pe planseta, caci se farama usor.Se coc la 160grade,20-30min.
    avatar
    Vio
    Admin
    Admin

    Mesaje : 221
    Data de inscriere : 31/07/2011
    Varsta : 55
    Localizare : Arad

    PLACINTA CU CARNE

    Mesaj Scris de Vio la data de Joi Aug 18, 2011 9:03 am

    Ingrediente:


    500 g foi de placinta 1 kg burta fiarta si tocata o legatura de ceapa verde 2-3 linguri marar verde tocat 2-3 linguri patrunjel verde tocat 4 galbenusuri 1 albus 2 linguri de grasime sau unt sare piper



    Mod De Preparare:


    Se amesteca tocatura de burta cu ceapa verde, taiata marunt, mararul, patrunjel, miez de paine inmuiat in lapte si faramitat, galbenusurile si albusul, (la dorinta o lingurita smantana), sare si piper dupa gust. Se astern pe fundul tavi cateva foi, unse bine, una cate una. Se pune tocatura, apoi se aseaza celelalte foi deasupra. Se poate pune deasupra un ou batut cu putina smantana. Se da placinta la cuptorul incalzit in prealabil si se coace, timp de 30-40 de minute. Se serveste calda cu salata verde.





    sursa:carteadebucate.ro


    _________________

    avatar
    bucatarunr1
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 49
    Data de inscriere : 05/08/2011
    Varsta : 42

    Briose sarate-in mozaic

    Mesaj Scris de bucatarunr1 la data de Vin Sept 02, 2011 2:55 am

    Ingrediente

    - 200g de taietei, eu ii prefer pe cei de la Rolton in primul rand pt ca au timpul de fierbere f scurt (2 min) si in al doilea rand pt ca sunt paste cu ou.

    - 200g de sunca presata

    - un borcan de legume mexicane de la Bonduelle

    - un borcanel de smantana (200g)

    - 5 oua

    - 200g cascaval ras

    - o ceapa mica

    - un praf de copt

    - condimente: sare, piper, vegeta si neaparat patrunjel, ceapa verde uscata




    Mod de preparare:
    Intr-o tigaie cu putin unt, se calesc legumele mexicane, ceapa taiata marunt marunt si sunca, condimentate bine. Taieteii se fierb separat, dupa instructiunile de pe pachet. Intr-un vas batem ouale ca pt omleta, adaugam smantana si cascavalul ras (puteti lasa 2-3 linguri de cascaval si pt ornat, dar nu e musai) plus praful de copt. Stoarcem bine taieteii si ii amestecam cu legumele calite cu sunca si cu sosul de ou, smantana si cas. Condimentam dupa gust cu verdeturi. Ceapa verde uscata .Tapetam formele pt briose cu hartia specifica si le umplem cu compozitie, chiar si peste marginea hartiei. Le lasam la copt cca 30 de minute.




    Mod de servire:


    La sfarsit ne bucuram de niste briose viu colorate, de asta le si zice "mozaic" care sigur fac furori la invitati.
    avatar
    DARIANA
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 33
    Data de inscriere : 08/08/2011
    Varsta : 28

    Pogacele cu leurda si cascaval

    Mesaj Scris de DARIANA la data de Mier Dec 21, 2011 3:25 am

    Ingrediente:
    1 cartof mai mare
    450 gr faina
    100 gr untura
    2 lingurite mici sare
    3 galbenusuri
    150 gr smantana
    20 gr drojdie proaspata
    50 ml lapte caldut
    1 lingurita zahar
    100 gr unt topit
    leurda maruntita (congelata)
    100 gr cascaval ras/parmezan


    Mod de preparare: Cartoful il fierbem in coaja, apoi il curatam, zdrobim ca pentru pireu si-l lasam sa se raceasca. Pana atunci, incalzim putin laptele, punem 1 lingurita mica de zahar si adaugam drojdia sfaramata. Faina, untura si sarea se amesteca putin, adaugam cartoful zdrobit, galbenusurile, laptele cu drojdia si jumatate din cantitatea de cascaval ras (puteti folosi si parmezan). Adaugand treptat smantana, framantam pana obtinem un aluat omogen, daca mai e nevoie se mai poate adauga smantana. Acoperim vasul si lasam la dospit circa 90 minute. Scoatem aluatul din vas, il intindem, ungem cu unt topit, presaram leurda maruntita (puneti cat doriti in functie de gustul fiecaruia) si restul de cascaval ras. Rulam aluatul si-l mai lasam sa se odihneasca inca 1 ora. Dupa acest timp il intindem pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 1,5-2 cm grosime. Decupam cu o forma patrata sau rotunda, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu un ou batut in prealabil, presaram deasupra cascaval ras, chimen sau orice altceva doriti si le introducem in cuptorul incins.

    Pofta Buna!
    avatar
    jeni
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 66
    Data de inscriere : 01/08/2011
    Localizare : Arad

    BRIOSE CU BRANZA

    Mesaj Scris de jeni la data de Mier Dec 21, 2011 3:59 am

    Iti trebuie:

    • 120 g branza de vaci
    • 100 g parmezan
    • 130 ml smantana
    • 1 ou
    • 1/2 legatura marar
    • 1 catel de usturoi
    • ulei de masline
    • 1 lingura otet balsamic
    • busuioc
    • piper
    Pregatesti asa:

    1. Dai parmezanul pe razatoare si il amesteci cu smantana, branza de vaci, sare si piper dupa gust.
    2. Toci mararul marunt si il amesteci cu celelalte ingrediente.
    3. Adaugi oul, 1/2 din plicul de praf de copt.
    4. Ungi formele de briose, asezi compozitia si o pui in cuptor timp de 30 de minute la foc potrivit.
    5. Cand sunt gata, lasi briosele sa se raceasca si, dupa aceea, le scoti din forme.
    6. Tai rosile cherry in jumatate, le amesteci cu otet, ulei de masline, busuioc tocat si le servesti alaturi de briose.
    7. Pofta buna!

    avatar
    sophiane
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 36
    Data de inscriere : 16/08/2011
    Varsta : 50
    Localizare : undeva........

    Re: PLACINTE SARATE

    Mesaj Scris de sophiane la data de Vin Ian 27, 2012 3:45 am

    Placinta cu spanac


    Ingrediente

  • 200g spanac

  • 100g brânză feta

  • 2 ouă

  • foi pentru plăcintă

  • ulei de măsline

    Mod de preparare
    Este de preferat folsoirea frunzelor prospete de spanac. În acest caz, aşesaţi-le într-o tigaie, adăugaţi puţină apă şi fierbeţi spanacul, după care strecuraţi-l printr-o sită, lăsaţi-l să se odihnească şi apoi tocaţi-l mărunt. Eu am folosit spanac congelat, aşa că am trecut direct la pasul următor.
    Brânza feta (de preferinţă a nu se încloui cu un alt tip de brânză) se amestecă cu cele două ouă şi cu spanacul mărunţit, până se formează o compoziţie omogenă. Luaţi o foaie de placintă şi ungeţi-o cu ulei (de măsline) pe o parte şi aşesaţi-o cu partea unsă într-o tavă (de formă rotundă) cu o mărime care să permită unei porţiuni din foaie să atârne în afara tăvii. Aceiaţi operaţiune se repetă, până obţinem aproximativ trei straturi de foi, după care în tavă se adaugă umplutura. Cu parţile foilor care atârnau în afara tăvii acoperiţi umplutura, asigurându-vă că acoperirea se face perfect. Ungeţi cu ulei foile de deasupra şi introduceţi compoziţia la cuptor, unde trebuie lăsată la foc mic aproximativ 30 de minute, până când aluatul se rumeneşte şi devine crocant. La final, se scoate plăcinta din tavă, se stropeşte cu puţină apă şi se acoperă cu un prosop, câteva minute. Tăiaţi felii tringhiulare pornind incizia radial, din centru, spre margine.

  • Continut sponsorizat

    Re: PLACINTE SARATE

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Vin Sept 22, 2017 3:44 am