CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Prajitura cu miere si crema de vanilie

    Distribuiţi
    avatar
    Evelyne
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 29
    Data de inscriere : 10/10/2011
    Varsta : 36
    Localizare : Herculane

    Prajitura cu miere si crema de vanilie

    Mesaj Scris de Evelyne la data de Mar Dec 27, 2011 9:37 am



    Ingrediente



    • Pentru 3 foi:
    • 2 linguri miere de albina
    • 1 ou
    • 50 gr unt
    • 200 gr zahar
    • 250-300 gr faina
    • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
    • Sare
    • Zahar vanilat
    • Coaja si zeama de lamaie
    • Pentru crema:
    • 200 gr crema mascarpone
    • 200 gr unt
    • 700 ml lapte
    • 4 galbenusuri
    • 4 linguri zahar
    • 3 linguri amidon alimentar
    • Sirop de lamaie
    • Coaja de lamaie
    • Esenta vanilie
    • Dulceata de visine
    • Glazura:
    • 250 gr ciocolata
    • O lingura miere de albina
    • O lingura smantana
    • 50 ml frisca lichida
    • O lingurita rom
    • O lingura cacao


    Mod de preparare reteta Foi cu miere de albină şi cremă de vanilie


    Ingredientele sunt pentru o tava mai mica si 4 foi sau 3 foi pe o tava mai mare. Eu am facut 3 portii, adica 9 foi, pentru doua prajituri de cate 4 foi, ramane o foaie pe care am mancat-o cu crema….deh, pofta era mare.

    Ouale se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga untul moale si mierea de albine. Amestecul se pune cateva minute pe baie de aburi pana cand zaharul si untul se topesc. Se ia de pe aburi se se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, vanilia si coaja de lamaie. Apoi se adauga faina pana se obtine consistenta dorita. Aluatul nu trebuie sa fie prea tare pentru a putea intinde foile.

    Se imparte in 3 sau 4 parti si se coc foile pe dosul tavii, pe care in prealabil s-a pus o hartie de copt. Timpul de coacere este in functie de cuptorul fiecaruia, aproximativ 25 de minute.

    Crema:

    Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, vanilia, siropul de lamaie. Se pune amidonul si aproximativ 200 ml lapte. Restul laptelui se incalzeste putin, apoi se pune peste amestecul de galbenusuri. Se transfera apoi amestecul din nou in cratita si se pune la foc mic, amestecand continuu cu telul, pana cand obtinem consistenta dorita. Se acopera cu o folie alimentara pentru a nu prinde pojghita si se lasa la racit.

    Se mixeaza untul cu crema mascarpone, apoi se incorporeaza cate putin crema de ou racita, mixand foarte bine. Eu am pus intre foi crema de vanilie dar si un strat de dulceata de visine putin acrisoara.

    Glazura:

    Toate ingredientele se pun pe baie de aburi pana cand ciocolata este topita complet. Lasam sa sa raceasca putin, apoi se pune peste prajitura.

      Acum este: Joi Mai 24, 2018 1:40 pm