CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Tiramisu cu fructe de padure........

    Distribuiţi
    avatar
    DARIANA
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 33
    Data de inscriere : 08/08/2011
    Varsta : 29

    Tiramisu cu fructe de padure........

    Mesaj Scris de DARIANA la data de Mier Dec 21, 2011 3:44 am


    Timpul limitat ne pune cele mai mari probleme atunci cand alegem meniul. Asa ca e bine sa va sugerez o reteta usoara, rapida si care va fi pe placul tuturor.

    Am pregatit zilele trecute o reteta de tiramisu ceva mai speciala: cu fructe de padure, compot de mango si Teacher's. Puteti sa inlocuiti whiskey cu alt tip de bautura daca nu va place sau daca aveti copilasi.

    - 36 de piscoturi (3 pachete)
    - 500 g mascarpone
    - 4 galbenusuri
    - 4 linguri de zahar pudra
    - 100 ml Teacher's
    - 500 g fructe de padure
    - 400 g compot de mango (1 cutie)

    Pentru inceput vom prepara crema. Cele patru galbenusuri se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana cand obtinem o pasta deschisa la culoare. Apoi adaugam mascarpone si mixam in continuare pana la obtinerea unei creme omogene. Ca sa terminam crema mai trebuie sa adaugam whiskey, pe care-l vom incopora cu ajutorul mixerului.

    Dupa ce crema a fost pusa la frigider incepem sa ne ocupam de celelalte ingrediente. Punem fructele de padure la scurs intr-o strecuratoare. Apoi desfacem cutia de compot de mango, scoatem fructele si pastram siropul intr-o farfurie adanca.

    Pentru tiramisu stiti ca trebuie sa folosim un vas cu pereti inalti, nu? In mod normal se pune folie alimentara in vas pentru ca asezarea pe tava de prezentare sa fie mai usoara dar si pentru ca forma sa fie usor de modelat. Ei bine, eu am considerat ca e mai bine sa pun aluminiu. Sa nu faceti ca mine! Folositi folia de plastic pentru ca e mult mai practica. Aluminiul se rupe si este inestetic atunci cand ramane pe bucatile de prajitura ale invitatilor.

    Se aseaza piscoturi inmuiate in siropul ramas de la compot. Peste piscoturi se pune jumatate din cantitatea de fructe de padure si crema. Nu lasati piscoturile sa absoarba prea mult sirop pentru ca se vor inmuia prea mult.

    Continuam sa asezam piscoturi peste care adaugam fructele din compot si crema. Astfel vom proceda pana cand punem toate ingredientele rand pe rand, in straturi. Ultimul strat trebuie sa fie de crema.

    Aranjam folia sau aluminiul, acoperim si partea superioara dupa care se pune la frigider pana a doua zi cand va putea fi servita. Atunci vom decora cu zahar pudra, figurine, bombonele sau ce mai vreti voi.

    Spor la treaba!

      Acum este: Joi Iul 19, 2018 12:04 am