CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Tort cu mere si nuci

    Distribuiţi
    avatar
    Dulcineea19
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 57
    Data de inscriere : 18/08/2011
    Varsta : 24

    Tort cu mere si nuci

    Mesaj Scris de Dulcineea19 la data de Dum Noi 20, 2011 9:27 am

    Iti trebuie:

    • 750 g mere
    • 500 g zahar 15 ml apa
    • 350 g faina
    • 1 lingura bicarbonat de sodiu
    • 1 lingurita scortisoara pudra
    • 1 lingurita cuisoare pudra
    • 175 g stafide
    • 150 g nuci tocate
    • 200 g margarina
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    Pentru glazura iti trebuie:

    • 100 g zahar pudra
    • 1/4 lingurita esenta de vanilie
    • 3 linguri lapte
    • nuci si stafide pentru ornat.
    Pregatesti asa:

    1. Merele, curatate de coaja si de cotor, le tai in cuburi mai maricele.
    2. Intr-o cratita mai mare, pui merele impreuna cu 50 g zahar si apa si le fierbi la foc potrivit, pana ce merele sunt moi si le poti zdrobi (aproximativ 20-25 minute).
    3. Le faci piure dupa ce s-au fiert.
    4. Incingi cuptorul, ungi cu margarina si tapetezi cu faina o tava de tort.
    5. Intr-un vas, cerni faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu, scortisoara si pudra de cuisoare.
    6. Din acest amestec, iei 3 linguri si amesteci cu stafidele si nuca taiata marunt.
    7. Margarina o freci spuma impreuna cu zaharul.
    8. Cand acest amestec este alb si spumos, adaugi cu grija piureul de mere, esenta de vanilie si faina.
    9. Le amesteci pe toate, iar la final, adaugi stafidele si nucile, tncorporandu-le usor, amestecand cu miscari de sus in jos.
    10. Compozitia o torni in tava pregatita si o dai la cuptor pentru aproximativ 1 1/2 ora.
    11. Cand tortul este copt (a trecut de testul cu scobitoarea), il lasi sa se raceasca timp de 15-20 minute in tava, dupa care intorci forma pe un platou si lasi tortul sa se raceasca complet.
    12. Pentru glazura, amesteci zaharul pudra, esenta de vanilie si 2 linguri de lapte, pana ce se obtine o compozitie destul de groasa, dar lichida.
    13. Cand tortul s-a racit complet, torni glazura doar pe deasupra si o lasi sa se scurga pe margini.
    14. Decorezi cu stafide si nuci.
    15. Pofta buna!


      Acum este: Vin Sept 22, 2017 3:42 am