CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Prajitura cu crema de cafea

    Distribuiţi
    avatar
    Dulcineea19
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 57
    Data de inscriere : 18/08/2011
    Varsta : 25

    Prajitura cu crema de cafea

    Mesaj Scris de Dulcineea19 la data de Dum Noi 20, 2011 9:25 am

    Pentru blat iti trebuie:

    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri faina
    • 3 linguri cacao
    • 1 praf de copt
    Pentru bezea iti trebuie:

    • 6 albusuri
    • 12 linguri zahar
    • 1 lingurita otet
    Pentru sirop iti trebuie:

    • 250 ml apa
    • 12 linguri zahar
    • 1 esenta de rom
    • Pentru crema iti trebuie:
    • 6 galbenusuri
    • 12 linguri zahar
    • 100 ml cafea
    • 2 linguri cacao
    • 200 g margarina ( unt )
    Pregatesti asa:

    1. Pentru blat, bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati pana se topeste.
    2. Pui galbenusurile treptat si la final incorporezi faina cernuta cu praful de copt si cacaua.
    3. Torni aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
    4. Il introduci in cuptorul preincalzit pentru 30 - 40 de minute.
    5. Pentru bezea, bati albusurile spuma tare cu zaharul si otetul.
    6. Cand blatul este copt pe jumatate, intinzi bezeaua si introduci din nou la cuptor pana cand bezeaua devine aurie.
    7. Il scoti din cuptor si-l lasi sa se raceasca.
    8. Pentru sirop, amesteci apa cu zaharul, cu esenta de rom si fierbi pana se ingroasa putin, dupa care-l lasi sa se raceasca.
    9. Pentru crema, amesteci toate ingredientele (mai putin margarina) si le pui pe baie de aburi pana se ingroasa, dupa care incorporezi margarina moale batuta spuma.
    10. Tai blatul in doua.
    11. Insiropezi partea simpla de blat, intinzi jumatate din crema, apoi asezi partea de blat cu bezeaua intoarsa invers, insiropezi si intinzi crema ramasa.
    12. O ornezi dupa preferinte.
    13. Pofta buna!

      Acum este: Mier Aug 15, 2018 8:46 pm