CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    ESTONIA-ESTONIAN KRINGEL

    Distribuiţi
    avatar
    ADINA
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 36
    Data de inscriere : 10/08/2011

    ESTONIA-ESTONIAN KRINGEL

    Mesaj Scris de ADINA la data de Joi Noi 10, 2011 8:43 am

    Vi se intampla si voua ca Duminicile sa va doriti doar comfort food? Mie mi se intampla mereu. *__* Aveam pe lista de asteptare acest Kringel estonian de ceva vreme, si astazi in sfarsit i-a venit randul. Se face rapid si usor, si e de mare efect. Nu mai e nevoie sa va mai spun cat e de bun… Marginile sunt crocante, dulci, cu aroma de scortisoara, iar miezul super pufos. Puteti dubla cantitatile si face doua, sau unul mai mare, fiindca va asigur ca se va termina in no time. So?
    Ingrediente:
    120 ml lapte caldut
    1 lingurita zahar sau miere
    1 galbenus
    30 g unt
    un praf de sare
    15 g drojdie
    300 g faina
    Pentru uns:
    50 g unt
    3-4 linguri zahar
    1-2 lingurite scortisoara
    Mod de preparare:
    In vasul in care vom framanta dizolvam drojdia si zaharul (sau mierea) in laptele caldut (NICIODATA fierbinte)si lasam cateva minute pana se formeaza spuma deasupra si se umfla. Adaugam 25 g unt topit si racit si 1 galbenus, dupa care amestecam, punem faina cernuta impreuna cu sarea si framantam cam 10 minute. Am ales sa framant la mana, pentru ca-mi era dor, si-apoi e un aluat destul de dur, dar asa trebuie sa fie, dupa dospire devine super maleabil. Acoperim vasul si lasam la dospit timp de 1-2 ore, la loc caldut si ferit de curenti de aer. Eu pun mereu aluatul in cuptorul incalzit la 30°C. Daca nu aveti incredere in temperatura cuptorului, incalziti, apoi stingeti, si puneti vasul cu aluatul in cuptorul stins dar caldut. Daca e cald afara sau daca il puneti ca mine in cuptor, se va dubla in volum mult mai repede. Eu l-am lasat 1 ora.
    Preincalzim cuptorul la 200°C. Amestecam 50 g unt moale cu 3-4 linguri de zahar si scortisoara, pana se omogenizeaza.
    Mai framantam vreo 5 secunde aluatul dospit, pentru a-i scoate aerul, pudram blatul de lucru cu faina si intindem o foaie cat mai dreptunghiulara posibil de cca 1 cm grosime. Ungem foaia cu 3/4 din amestecul de unt/zahar/scortisoara, lasand putin pentru uns deasupra, la final. Scortisoara o puteti pune dupa gust. Eu am pus 1 lingurita si ceva, dar data viitoare voi pune mai multa, ca mai era loc. *__*
    Rulam foaia, apoi cu un cutit ascutit taiem ruloul pe lung in doua, lasand cativa cm la un capat, pentru a ne usura urmatoarea etapa. Acum sucim aluatul, in spirala, incercand sa lasam in exterior partea taiata, fiindca asta e tot efectul. Unim capetele si punem coroana formata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si dam minunea in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 20-25 minute.
    Daca aveti un cuptor prea puternic, in ultimele 5-10 minute puteti micsora temperatura la 180°C. Scoatem si servim cu zahar pudra sau cu o glazura de apa sau zeama de lamaie cu zahar pudra.
    Sau pur si simplu asa, fiindca e minunat.

    SURSA/ana maria ciolacu

      Acum este: Vin Sept 22, 2017 3:45 am