CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    PRAJITURA"MILLI VANILLI"

    Distribuiţi
    avatar
    ADINA
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 36
    Data de inscriere : 10/08/2011

    PRAJITURA"MILLI VANILLI"

    Mesaj Scris de ADINA la data de Joi Noi 10, 2011 8:31 am


    Ingrediente:
    Blat 1:

    • 75 g ciocolata amaruie
    • 40 g unt
    • 2 oua
    • 50 g zahar
    • 70 g de faina
    • 50 ml lapte
    • 1/2 lingurita de praf de copt
    Blat 2:se prepara din aceleasi ingrediente ca si cele de la primul blat,doar inlocuim ciocolata amaruie cu ciocolata alba.
    Crema de vanilie:

    • 500 ml frisca lichida
    • 6 galbenusuri
    • 100 g zahar
    • 100 g mascarpone
    • 50 g amidon
    • 1 pastaie de vanilie
    • 8 g gelatina (4 foi)

    Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul la bain marie sau la microunde.Ouale le batem cu zaharul pana acesta se topeste,apoi adaugam laptele ,faina amestecata cu praful de copt si ciocolata topita cu untul.
    Turnam compozitia intr-o tava (23x30) si coacem 20-25 de minute la foc moderat.
    Preparam si blatul 2 in acelasi mod,doar ca inlocuim ciocolata amaruie cu ciocolata alba.
    Cat timp se racesc blaturile preparam crema.
    Una dintre cele mai bune creme de vanilie cu siguranta,aceasta apartinand lui Pierre Hermé,la care eu am adaugat gelatina.
    Intr-o craticioara punem frisca lichida impreuna cu pastaia de vanilie taiata pe jumatate si semintele pe care le-am adunat cu un cutit .Punem la foc mic si aducem la punctul de fierbere.
    Cele 6 galbenusuri le frecam cu zaharul pana devin cremoase si deschise la culoare,incorporam amidonul si frisca lichida incalzita in fir continuu.
    Cand am omogenizat compozitiile punem vasul din nou pe foc,amestecam continuu pana crema devine densa.Atentie,nu trebuie sa fiarba!
    Apoi adaugam gelatina hidratata in apa rece vreo 10 minute,amestecam bine si apoi lasam sa se raceasca.Din cand in cand amestecam in ea pentru a nu se forma o coaja deasupra.
    Cand este rece incorporam si mascarponele ,omogenizand bine.
    Pentru asamblare folosim tava in care am copt blaturile.O tapetam cu celofan alimentar,punem blatul cu ciocolata alba,turnam apoi crema si acoperim cu blatul de ciocolata amaruie.
    Tinem la frigider pana a doua zi.
    Portionam dupa dorinta si servim.Un adevarat deliciu.

      Acum este: Mar Dec 18, 2018 2:19 pm