CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    tort Cara-Cioc

    Distribuiţi
    avatar
    DARIANA
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 33
    Data de inscriere : 08/08/2011
    Varsta : 28

    tort Cara-Cioc

    Mesaj Scris de DARIANA la data de Mar Noi 08, 2011 3:17 am

    Ingrediente:
    pentru caramel :
    175 grame zahar,
    3 linguri apa,
    120 ml smantana grasa de gatit,
    1 lingurita rasa cu sare de mare - e de musai, si nu folosit de aia clasica de bucatarie ca v-ati ars! e de rau tare
    120 grame unt
    pentru blat Smile)
    5 oua
    250 gr ciocolata
    160 gr unt
    175 gr zahar
    25 ml esenta vanilie (dr. Oertcker, sa fim intelesi bine Razz)
    120 gr migdale macinate


    Mod de preparare: Asa ca dragilor preincalziti cuptorul la 180 grade. Asta asa ca de antrenament si va apucati serios de treaba.

    Mai intai faceti caramelul...mmmm...caramelul acela dulce-sarat...of, of, mai, mai! (era un cantec :p) Intr-un wok (musai) puneti zaharul si apa si lasati la fiert, la foc mic apoi mai mare, amestecand finut in zahar pana cand acesta incepe sa se inmoaie, dupa care lasati-l sa fiarba piana ce incepe a-si schimba culoarea, adica sa devina asa auriu, dragul de el. Moment in care puneti sarea de mare si amestecati, turnand in fir subtire smantana si amestecati energic, aveti grija sa nu se intareasca minunatul caramelos, ca se fini comedia!

    Apoi puneti untul la temperatura camerei si omogenizati, dupa care dati la racit. Moment in care e bine sa va tineti in friu poftele (cele lumesti, evident Razz). Eu n-am reusit asta prima data, motiv pentru care m-am lins frumos de caramel..si m-am ales cu o juma' de limba fripta...ha!ha! A doua oara insa m-am abtinut - cu greu, ce-i drept - dar nu datorita mie, ca eu mi-s blonda si slaba de fire, dar draga de Ralu m-a facut sa ma abtin. Brusc mi-a aparut imaginea descrisa de ea, apocaliptica de altfel, aceea a unui " wok lipit de limba ".

    Acum ca-i gata caramelul trecem la etapa urmatoare...

    Pe baie de aburi (grija mare la bulbuci) topiti ciocolata cu untul si cu zaharul si amestecati pana la omogenizare perfecta. Turnati apoi esenta de vanilie si amestecati totul folosindu-va de o spatula de silicon (mare ajutor in bucataria omului) incorporati si faina de migdale. Puneti apoi galbenusurile, pe riand si amestecati energic dupa fiecare. Apoi folosindu-va de mixer bateti bine, spuma, albusurile si le veti incorpora si pe acestea.

    Tapetati bine cu unt o forma de tort (24 cm) inclusiv foaia de copt, si turnati jumatate din compozitia de tort. Apoi turnati usor in mijloc caramelul si cu un betisor de frigaruie (eu asta am folosit) trageti din caramel incet, cu grija mare, ca-i fragila hestiunea, cate putin prin compozitie. Aveti grija sa nu il amestecati prea energic sau sa ajungeti cu el spre laturile tortului ca se strivca toata treaba. Prima data l-am cam energizat asa (deh! moldoveanca) si mi s-a crapat la copt, tortul. A iesit bun, foarte bun...dar crapat pe ici-colo.

    Turnati restul de compozitie si dati la cuptor 35-40 minute, in functie de cuptorul fiecaruia.

    Lasati la racit in forma si cand e gata racit presarati-l cu cacao din belsug si....pofta buna!

      Acum este: Vin Sept 22, 2017 3:46 am