CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Aici...Grecia

    Distribuiţi
    avatar
    Dulcineea19
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 57
    Data de inscriere : 18/08/2011
    Varsta : 24

    Aici...Grecia

    Mesaj Scris de Dulcineea19 la data de Joi Noi 03, 2011 8:32 am


    Salată grecească
    Iti trebuie:


    • 2 legaturi salata verde
    • 4-5 rosii
    • 3-4 castraveti
    • 1legatura ceapa sau 2 cepe uscate
    • 1/2 legatura patrunjel verde
    • 1/2legatura marar
    • 200 g telemea
    • ulei
    • otet dupa gust
    • masline pentru ornat.
    Pregatesti asa:

    • Speli si cureti vegetalele si le tai dupa preferinta.
    • Branza telemea o tai cubulete.
    • Amesteci totul cu ulei, otet, sare dupa gust.
    • O aduci ornata cu felii de rosii, masline si verdeata.
    Bucatarulte invata:

    • Grecii pregatesc aceasta salata cu ulei de masline si branza feta, dar este foarte buna si cu ulei de floarea-soarelui si telemea.
    avatar
    sophiane
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 36
    Data de inscriere : 16/08/2011
    Varsta : 50
    Localizare : undeva........

    Re: Aici...Grecia

    Mesaj Scris de sophiane la data de Vin Ian 27, 2012 3:36 am

    Friptura a la grec





    Ingrediente

    2 pulpe de porc

    5 cartofi

    400g ciuperci

    400ml smântână

    3 căţei de usturoi

    150g gorgonzolla

    1 pahar vin (brandy, whiskey)

    ierburi de provence

    faină, sare, piper

    ulei de măsline, boia iute

    Mod de preparare
    Se amestecă într-un mojar uleiul de măsline cu sare, piper, boia şi ustoroiul mărunţit, până se face o pastă. Cartofii se spală, se curăţă de coajă şi se taie în sferturi. Separat, ciupercile se dau puţin la grătar sau se prăjesc uşor în tigaia încinsă. Carnea de porc se prăjeşte în puţin ulei şi vin (brady sau whiskey), cât să se rumenească uşor, după care se pune într-o tavă termorezistentă şi se masează cu pasta obţinută din uleiul de măsline, usturoi şi condimente. Pe lângă carne se pun sferturile de cartofi şi peste toată compoziţia se presară boia şi ierburi de provence. Se pune un capac şi se dă la cuptor, până când cartofii se rumenesc şi carnea va fi pătrunsă. Opţional, se mai poate pune vin şi în tavă, pentru aromarea şi frăgezirea cărnii. Când carnea este gata, se opreşte focul şi se mai lasă câteve minute, timp în care se pregăteşte sosul.
    Se amestecă smântâna cu puţină făină şi se pune la foc, aducând la fierbere. Se adaugă gorgonzolla, tăiată cuburi în prealabil, pentru a se topi mai uşor. Se adaugă şi ciupercile şi se omogenizează, la foc mic, până când toată gorgonzolla s-a topit. Se pune din sos în farurie, peste o porţie de cartofi cu carne.
    avatar
    monic
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 16
    Data de inscriere : 28/06/2012

    Re: Aici...Grecia

    Mesaj Scris de monic la data de Vin Iul 06, 2012 3:37 am

    Supă grecească


    Ingrediente



    • 500 g piept de pui
    • 1 ţelină
    • 50 g unt
    • 1 ceapă
    • 1 ardei verde
    • 100 g orez cu bobul lung
    • sare
    • piper alb
    • 4 gălbenuşuri
    • 2-3 lămâi
    • 200 g smântână pentru gătit
    • 1 legatura pătrunjel


    Se spală pieptul de pui şi apoi se pune să fiarbă la foc mic, în apă cu sare şi câteva picături de ulei.
    2. Se adaugă legumele curăţăte şi spălate şi se lasă să fiarbă.
    3. Între timp, se alege orezul, se spală şi se pune să fiarbă într-o cratiţă, cu apă. După ce a fiert, se adaugă untul, coaja rasă de la o lămâie şi sarea. Se acoperă cu un capac şi se înfăşoară într-un prosop de bucătărie.
    4. După ce au fiert legumele şi pieptul de pui, se scot în sită, pieptul se taie fâşii, iar legumele se zdrobesc cu blenderul şi apoi se amestecă cu zeama în care au fiert. Se mai dă în câteva clocote şi apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu smântâna, se condimentează cu sare şi piper şi se serveşte cu orezul fiert, zeamă de lămâie şi pătrunjel verde.

    avatar
    monic
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 16
    Data de inscriere : 28/06/2012

    Re: Aici...Grecia

    Mesaj Scris de monic la data de Vin Iul 06, 2012 3:40 am

    Kreatopita – plăcintă grecească cu carne


    Ingrediente



    • 1 pachet foietaj
    • 1 kg carne tocată
    • 3 ouă
    • 1/2 pachet unt
    • 4 cepe
    • 1/2 cana pesmet
    • 1 cana parmezan ras sau cașcaval mai uscat
    • 1 cana ulei de măsline
    • 1 legatura pătrunjel
    • sare
    • piper

    1. Legumele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
    2. Într-o tigaie, se pune untul la topit, pe foc mic. Se adaugă ceapa, se căleşte, apoi se adaugă carnea tocată. Se lasă pe foc, amestecând continuu, până îşi schimbă culoarea. Să lasă apoi la răcit.
    3. Ouăle se bat ca pentru omletă, apoi se toarnă peste carnea călită şi se amestecă, pentru a se omogeniza compoziţia.
    Se adaugă şi caşcavalul sau parmezanul ras, pesmetul şi pătrunjelul, se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se amestecă
    totul până se obţine o compoziţie omogenă.
    4. Într-o formă de plăcintă sau într-o tavă rotundă, unsă cu ulei de măsline în prealabil, se aşază un rând din 5 foi de foietaj, aşa încât să acopere şi pereţii vasului. Se unge aluatul cu ulei de măsline din belşug, apoi se întinde compoziţia din carne în strat uniform. Deasupra, se pun alte 5 foi de aluat, unse apoi din belşug cu ulei de măsline. Capacul din aluat se lipeşte bine cu marginile rămase din stratul de cocă de la fundul tăvii, prin rulare sau presare. Înainte de a da plăcinta în cuptorul preîncălzit, faceţi crestături, în formă de grilaj, pe suprafaţa capacului din aluat, cu un cuţit bine ascuţit. Apoi, stropiţi plăcinta cu puţină apă, fie cu mâna, fie cu un pulverizator.
    5. Se lasă la copt, la foc mic, cam o oră.



    Continut sponsorizat

    Re: Aici...Grecia

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Vin Sept 22, 2017 3:43 am