CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Gogosi "a la banateni"

    Distribuiţi
    avatar
    Dulcineea19
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 57
    Data de inscriere : 18/08/2011
    Varsta : 24

    Gogosi "a la banateni"

    Mesaj Scris de Dulcineea19 la data de Joi Noi 03, 2011 8:29 am

    Ingrediente:
    500 de grame de faina 000
    2 galbenusuri
    1 cana de
    lapte caldut
    1 lingura rasa de drojdie deshidratata sau 25 de grame
    de drojdie proaspata
    60 de grame de unt
    1 zahar vanilat
    2
    linguri de zahar
    1 praf de sare
    coaja de lamaie si (sau) portocala

    ulei
    pentru prajit
    zahar praf

    Faina se cerne. In cazul in care lucrati aluatul la masina de paine sau
    robot: Galbenusurile frecate cu sarea se dizolva in laptele cald (40 de
    grade), se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si
    portocala, untul topit (dar nu fierbinte) si se pun in masina de paine.
    Se adauga faina cernuta si drojdia si masina va face treaba in locul
    vostru. Daca framantati cu mana va recomand sa dizolvati drojdia cu
    zaharul in putin lapte cald, sa faceti o maia cu putina faina,
    galbenusurile, deasemenea, frecate cu sare se dizolva in restul de
    lapte, se pun aromele, se incepe framantatul adaugand maiaua si putin
    cate putin din laptele cu galbenusuri, se framanta pana aluatul este
    neted, apoi se incepe incorporarea untului topit, cate putin, pana
    aluatul il absoarbe pe tot.


    Aluatul
    gata lucrat se aseaza inr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop
    caldut si se lasa sa creasca la loc cald, ferit de curenti de aer, pana
    (cel putin) isi dubleaza volumul.


    Se
    rastoarna aluatul crescut pe planul de lucru uns cu ulei - evitati
    infainarea planului de lucru, asta va duce la ingreunarea aluatului si
    va face cresterea mai dificila. Se intinde intr-o foaie de aproximativ
    0,8-1 cm care se taie cu un pahar de marime potrivita:




    Crofnele
    astfel formate se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se
    lasa la crescut inca 30 de minute, intr-un loc caldut.



    Propunere: Minciunele

    Intre timp, marginile rezultate in
    urma taierii crofnelor se aduna la un loc si se intind intr-o foaie
    subtire, apoi se taie in fasii de 2 cm latime.


    La
    mijlocul fiecarei fasii se face o incizie, apoi se trece unul dintre
    capetele fasiei prin aceasta deschizatura.



    Se
    prajesc imediat in baie de ulei incins, pe ambele parti, si se scot pe
    hartie absorbanta.





    Odata crescute, crofnele se
    vor praji in ulei incins din belsug.


    Se
    iau crofnele din tava in care au crescut si se aseaza in uleiul incins,
    cu grija ca partea pe care se pun la fript sa fie cea care a fost
    pozitionata in partea superioara pe tava. Practic, se rastoarna din
    pozitia in care au stat la crescut. Aceasta "rasturnare" a crofnei in
    uleiul incins este esentiala pentru formarea golului din interior si a
    "gulerasului alb" care inconjoara fiecare crofna. Trebuie tinut cont ca
    uleiul sa nu se supraincalzeasca, nu trebuie sa fie nici prea incins,
    dar nici prea rece. Daca vi se pare ca se "bronzeaza" crofnele prea
    rapid, reduceti focul.


    Se
    prajesc pe ambele parti si odata rumenite se scot pe hartie absorbanta:

    Se
    pudreaza cu zahar praf:

    Sectiune:


    Pofta..!

      Subiecte similare

      -

      Acum este: Vin Sept 22, 2017 3:40 am