CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Tort ametitor

    Distribuiţi
    avatar
    jeni
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 66
    Data de inscriere : 01/08/2011
    Localizare : Arad

    Tort ametitor

    Mesaj Scris de jeni la data de Joi Oct 20, 2011 2:15 am

    Ingrediente:

    Blat:
    5 gălbenușuri,
    5 albușuri,
    300 g zahăr,
    260 g făină,
    10 g praf de copt,
    40 g cacao,
    100 ml lapte.


    Sirop:
    500 ml apă,
    250 g zahăr,
    2 feliuțe de lămâie.


    Crema:
    250 g mascarpone,
    500 ml frișcă,
    300 g fructe de pădure,
    50 g zahăr.


    Ornare:
    fructe de pădure,
    30 g ciocolată neagră,
    2 linguri nutela,
    1 lingură cacao,
    2 linguri apă,
    2 linguri zahăr.


    Mod de preparare:

    Batem bine 5 albușuri cu 150 g zahăr și separat 5 gălbenușuri cu 150 g zahăr.
    Adăugăm și amestecăm ușor albușurile peste gălbenușuri.
    Intr-un castron cernem făina, cacaua, praful de copt și se adaugă la cocă alternând cu laptele.
    Compoziția se pune într-o formă rotundă de tort unsă.
    Se dă la cuptor (preîncălzit) la 180 grade pentru 50-60 minute.
    Se verifică cu o scobitoare, dacă scobitoarea iese curată înseamnă că este gata.
    Se lasă la răcit.


    Siropul se va face imediat ce băgați tortul la cuptor, să aibe timp să se răcească și el.
    Amestecăm apa cu zahărul și se pune pe foc să dea câteva clocote. După preferință puteți adăuga felii de lămâie sau esență de rom.


    După ce s-a răcit blatul și siropul, ne apucăm de cremă.


    Fructele de pădure se amestecă cu 50 g zahăr și se pun pe foc 2-3 minute.
    Frișca se bate bine până se leagă, se adaugă mascarpone și fructele de pădure (răcite), nu uitați să păstrați câteva pentru la ornat.


    Blatul se va tăia în trei părți egale.
    Siropul se va împărți în trei doar avem trei blaturi.
    Crema deasemenea se va împărți în trei, un pic mai multă pentru deasupra pentru că trebuie și pe lateral.


    Însiropăm primul blat, punem o treime din cremă, aranjăm ușor al doilea blat, îl însiropăm, punem crema, apoi ultimul blat și crema.


    Se ornează cu fucte de pădure și glazura de ciocolată .
    Pentru glazura de ciocolată vom topi 30 g ciocolată neagră împreună cu 2 linguri de nutela, o lingură de cacao, 2 de zahăr și 2 de apă.


    Se servește a doua zi.
    Poftă bună!

      Acum este: Sam Noi 18, 2017 1:10 pm