CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Prajitura Cindy

    Distribuiţi
    avatar
    jeni
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 66
    Data de inscriere : 01/08/2011
    Localizare : Arad

    Prajitura Cindy

    Mesaj Scris de jeni la data de Joi Oct 20, 2011 1:58 am

    Ingrediente:


    Blat
    -4 oua,
    -200 g zahar,
    -200ml lapte,
    -200 ml ulei,
    -240 g faina,
    -2 linguri esenta de rom,
    -un praf de copt,
    -un praf de sare,
    -coaja de la o lamaie rasa,
    Crema alba
    -200 ml frisca lichida,
    -o ciocolata alba,
    Crema neagra
    -200 ml frisca lichida,
    -o ciocolata neagra cu concentratie de cacao cat mai mare,
    Sirop
    -3 linguri de zahar,
    -3 linguri esenta de rom,
    -coaje de lamaie(optional),


    Preparare:

    Se separa ouale si se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se adauga pe rand, apoi uleiul si celelalte ingrediente amestecandu-se usor prin rasturnare. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace in cuptorul preancalzit, primele 15 min la foc mare fara sa se deschida cuptorul apoi inca cca 30 min la foc mic. Se incearca cu scobitoarea, se stinge focul si se lasa sa se raceasca treptat in cuptor cu usa descisa.

    Pentru cele doau creme se topesc pe rand in cate 50 ml frisca lichida cele doua ciocolate la foc mic, far sa dea in fiert, dupa care se lasa sa se raceasca bine, se adauga restul de 150 ml frisca si se mixeaza bine pana devin tari ca o frisca.

    Blatul se taie in doua. Prima jumatate se aseza pe un platou si se insiropeaza cu siropul de zahar fiert(pana se leaga putin), aromat cu esenta de rom si racit bine. Se pune deasupra crema de ciocolata neagra, apoi cea de-a doua jumatate a blatului pe care o insiropam la randul ei. Deasupra se vine cu crema de ciocolata alba si se orneaza dupa gust.

      Acum este: Mier Aug 15, 2018 8:47 pm