CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    PRAJITURA CU NUCA DE COCOS

    Distribuiţi
    avatar
    Vio
    Admin
    Admin

    Mesaje : 221
    Data de inscriere : 31/07/2011
    Varsta : 56
    Localizare : Arad

    PRAJITURA CU NUCA DE COCOS

    Mesaj Scris de Vio la data de Mar Oct 11, 2011 1:06 am

    Ingrediente pentru o tava rotunda de cca 26 cm:



    • 360 g faina
    • 200 g zahar pudra
    • 250 ml lapte
    • 150 g nuca de cocos
    • 2 oua
    • 160 g unt topit
    • 16 g praf de copt
    • un praf de sare
    • coaja rasa de la o lamiie


    • Intr-un castron cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam sarea si zaharul si amestecam cu o furculita ingredientele. Separat, mixam bine ouale impreuna cu laptele si untul topit, apoi le adaugam in castron peste ingredientele uscate si amestecam frumos cu telul in forma de para, apoi adaugam nuca de cocos si coaja de lamiie rasa, continuind sa amestecam tot cu instrumentul manual...Rasturnam compozitia in tava rotunda tapetata cu hirtie (puteti sa ungeti cu unt si tapetati cu faina) si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, circa 35-40 de minute, faceti proba cu scobitoarea.
    Scoatem din cuptor, lasam la racit, presaram zahar pudra deasupra, taiem felii si punem topping de "ciucalata", ca sa dea gust bun si sa arate bine in poza. E o prajitura delicioasa si foarte, foarte frageda. Pofta buna !


    _________________

    avatar
    zmeurica
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 35
    Data de inscriere : 09/08/2011
    Varsta : 46
    Localizare : Oltenita

    Re: PRAJITURA CU NUCA DE COCOS

    Mesaj Scris de zmeurica la data de Sam Dec 10, 2011 3:07 am

    ATENTIE! ACEASTA PRAJITURA CREAZA DEPENDENTA!

    Dar dincolo de aceasta recomandare vreau sa va spun ca aceasta prajitura cu nuca de cocos nu trebuie sa va lipseasca de pe masa de sarbatori pentru ca este o adevarata nebunie, care va va cuceri... La noi este nelipsita de Craciun cu repetir clar de Anul Nou...

    Prajitura cu nuca de cocos este o prajitura cremoasa si delicata cu puternica aroma de vanilie, gustul ei fiind identic cu al bomboanelor Rafaello pe care noi le adoram...


    Ingrediente:


    Blat
    pentru un vas de 30/20
    -4 albusuri,
    -150 g zahar,
    -50 g nuca cocos,
    -3 linguri de faina,
    -un plic zahar vanilat,
    Crema de vanilie
    -4 galbenusuri,
    -3 plicuri zahar vanilat,
    -4 linguri de zahar,
    -4 linguri de faina,
    -200 ml lapte,
    -250 g unt,
    -o lingura nuca de cocos,
    Crema de ciocolata
    -200 ml frisca lichida,
    -100 g ciocolata alba,
    -o lingurita de unt,
    Pentru ornat
    -50 g nuca de cocos,


    Preparare:


    Sa nu va sperie insiruirea de ingrediente pentru ca prajitura cu cocos nu este deloc elaborata, necesita doar vreo doua ore pentru a beneficia de aceasta minunatie.

    Incepem prin separarea oualor. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi cu zaharul pana obtinem o bezea bine legata dupa care incorporam faina si nuca de cocos cu o spatula, fara sa mestecam ci numai prin rasturnare.

    Tapetam tava cu unt din belsug si apoi presaram cu faina si turnam acest blat in strat de cca 1 cm dupa care dam la cuptor( pe care l-am incalzit in prealabil).

    Secretul meu la aceasta prajitura este urmatorul: dupa cum ati observat blatul este o bezea cu care se lucreaza mai greu pentru ca e foarte casanta.Ca sa nu ajungem in situatia sa rupem blatul este bine sa montam prajitura in vasul in care a fost copt blatul .La aceste cantitati eu coc prajitura intr-un vas termorezistent de dimensiunile amintite.

    Blatul se lasa la cuptor pana se rumeneste doar putin deasupra ca sa nu devina si mai casant contolandu-se des. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca complet.

    Crema de vanilie se face mixand galbenusurile cu zararul si un plic de zahar vanilat pana ce se topesc cristalele iar amestecul se albeste putin.

    Se incorporeaza bine faina si apoi se dilueaza cu laptele rece si se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa bine deoarece se mai inmoaie la adaugarea untului.

    Se freaca untul cu celelalte doua plicuri de zahar vanilat si cand crema s-a racit complet se adauga treptat in unt mixand la viteza mica sau cu ajutorul unui tel. Eu am adaugat si in crema o lingura de nuca de cocos.

    Pentru crema de ciocolata alba se rupe in bucatele tableta si se topeste pe baie de abur apoi se adauga untul se se lasa sa se raceasca foarte bine.

    Frisca se bate spuma si in ea se adauga lingura cu lingura ciocolata rece pana se uniformizeaza complet.

    Apoi se trece la montarea prajiturii cu cocos, asa cum am spus, in vasul in care am copt blatul si in care o vom taia.

    Adica peste blat se toarna crema de vanilie, se niveleaza bine iar deasupra cea de ciocolata. Deasupra se trece cu un strat generos de nuca de cocos si se da la rece pana a doua zi.

    Va recomand cu caldura aceasta prajitura cu nuca de cocos pentru sarbatorile care vin pentru ca este foarte potrivita, fiind o prajitura fina si delicata, cu puternica aroma de vanilie iar blatul se integreaza perfect cu aceste doua creme...

    Read more:

      Acum este: Mier Aug 15, 2018 8:47 pm