CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    RETETA ZILEI

    Distribuiţi
    avatar
    Vio
    Admin
    Admin

    Mesaje : 221
    Data de inscriere : 31/07/2011
    Varsta : 55
    Localizare : Arad

    RETETA ZILEI

    Mesaj Scris de Vio la data de Vin Sept 09, 2011 5:14 am

    Oua cu rosii



    Ingrediente:

    4 roşii 4 ouă 1 lingură unt un vârf de cuţit scorţişoară sare, piper Preparare: Roşiile se spală, se decojesc şi se taie în 4, apoi se călesc cu puţină apă, la foc mic, în oală cu capac. După 5 minute, se toarnă în tigaie, iar deasupra lor, se adaugă ouăle bătute, condimentate. Preparatul se coace până se întăreşte, se stropeşte cu unt topit, apoi se lasă încă 3 minute să se rumenească puţin. Se serveşte imediat, cu salată.


    _________________

    avatar
    zmeurica
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 35
    Data de inscriere : 09/08/2011
    Varsta : 45
    Localizare : Oltenita

    Muschiulet de vita cu sos de unt

    Mesaj Scris de zmeurica la data de Sam Sept 10, 2011 1:32 am

    Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 100 g unt, 4 bucăţi muşchi de vită, făină. Sos: 100 ml vin alb, 500 ml supă de vită, 2 căţei de usturoi, tocaţi, coaja rasă de la 1/2 lămâie, 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat, sare şi piper, 40 g făină. Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie în care apoi se adaugă untul şi se lasă să se topească. Carnea se dă prin făină, după care se prăjeşte pe ambele părţi, câte 2-3 minute. Se adaugă vinul alb în tigaia cu carne şi se lasă să fiarba 3-4 minute. Se adaugă supa de vită, usturoiul şi coaja de lămâie. Se acoperă parţial tigaia şi se lasă totul să fiarbă 50 de minute, întorcând carnea din când în când.
    După cele 50 de minute, se scoate carnea şi se înveleşte în folie de aluminiu. Se dizolvă făina în apă rece, după care se adaugă în sosul din tigaie, amestecând. Se adaugă pătrunjelul, sare şi piper dupa gust. Se lasă sosul să se îngroaşe puţin.

    Se serveşte în sos, cu piure de cartofi.



    Pofta buna!
    avatar
    bucatarunr1
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 49
    Data de inscriere : 05/08/2011
    Varsta : 42

    Supa din pui de casa

    Mesaj Scris de bucatarunr1 la data de Dum Sept 11, 2011 1:31 am

    Ingrediente:

    1 pui de casa
    1 legatura patrunjel
    taietei
    sare
    piper
    1 ceapa
    2 morcovi
    1 radacina de patrunjel

    Mod de preparare:

    Spalam si curatam puiul foarte bine. Intr-o oala punem la fiert in apa cu sare puiul. Luam spuma care se formeaza apoi punem 1 ceapa intreaga, curatata de coji. Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam morcovul si radacina de patrunjel curatate si spalate. Incercam cu o furculita carnea de pui. Daca furculita intra usor atunci carnea se poate scoate. Mai adaugam sare si piper dupa preferinte si inchidem focul.

    Mod de servire

    Se serveste cu patrunjel tocat marunt.



    avatar
    Dulcineea19
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 57
    Data de inscriere : 18/08/2011
    Varsta : 24

    Re: RETETA ZILEI

    Mesaj Scris de Dulcineea19 la data de Lun Sept 12, 2011 2:39 am

    Peste cu conopida

    Ingrediente pentru 4 persoane

    800 g de file de peste alb tip pangasius
    1 kg de conopida
    2 cepe
    4 rosii
    o cescuta de ulei
    o cescuta de apa
    2 linguri de busuioc tocat marunt
    un varf de oregano uscat
    sare si piper dupa gust


    Mod de preparare

    Desfaceti conopida in buchetele si asezati-le pe una dintre tavile aparatului. Asezonati pestele cu oregano, sare si piper. Dupa ce au trecut 10 minute de cand ati pus conopida in aparat, asezati pestele pe o tava aflata deasupra. In acelasi timp, se pun la fiert in aburi ceapa si rosiile. Dupa ce ceapa si rosiile sunt gata, amestecati-le cu apa, ulei si condimente pentru a forma un sos. Puneti pestele pe un platou, adaugati buchetelele de conopida si serviti alaturi de sos.
    avatar
    JENI2
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 47
    Data de inscriere : 10/08/2011

    TOCANITA DE MIEL LA CEAUN

    Mesaj Scris de JENI2 la data de Mar Sept 20, 2011 8:38 am

    Ingrediente:
    carne de miel taiata bucatele
    untura
    ardei

    rosii
    ceapa
    cartofi
    vin
    cimbru
    busuioc
    sare
    piper

    Preparare:

    Se pune untura l atopit in ceaun, se adauga ceapa maruntita, ardeiul tocat, apoi rosiile, carnea de miel, apa. Se pune si vin. Se adauga sare si piper, firele de cimbru si busuioc. Se completeaza mereu cu apa. La sfarsit se adauga cartofii.
    Carnea trebuie sa fiarba aproximativ 3 ore.



    Pofta buna!
    avatar
    JENI2
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 47
    Data de inscriere : 10/08/2011

    Re: RETETA ZILEI

    Mesaj Scris de JENI2 la data de Sam Ian 14, 2012 3:00 am

    Salata din fructe de mare



    Ingrediente

    • 500 g cod
    • 500 g merlucius
    • 500 g homar
    • 500 g creveti mici
    • 200 g creveti mari
    • 2 cepe
    • 1 ardei gras
    • 2 oua fierte tari
    • patrunjel proaspat
    • sos de vinegreta
    • preparat conform retetei Sos vinaigrette
    • ulei de masline
    • otet
    • sare si piper dupa gust


    Mod de preparare
    Se fierbe pestele cam 10 minute, cu o ceapa si cateva fire de patrunjel in apa cu sare, apoi se scoate, se scurge si se lasa sa se raceasca;

    Fructele de mare se vfierb cca 5 minute in apa cu sare, se scurg si se lasa sa se raceasca;

    Se toaca homarul si crevetii mici in bucatele mici, pestele se desface in fasiute, indepartand oasele si pielea;

    Se amesteca pestele cu fructele de mare si se acopera cu sosul vinegreta, peste tot se adauga ceapa tocata, ardeiul taiat feliute si ouale tocate cubulete;

    Se serveste pe platouri mari, ornate cu crevetii mari, lasati intregi.
    avatar
    Dulcineea19
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 57
    Data de inscriere : 18/08/2011
    Varsta : 24

    Re: RETETA ZILEI

    Mesaj Scris de Dulcineea19 la data de Dum Feb 19, 2012 4:10 am

    Curcan cu ciuperci si smantana

    Carnea de curcan a aparut in preferintele romanilor ca ciupercile dupa ploaie, pe masura ce puii umflati cu steroizi s-au scumpit in nesimtire. Dai 6 lei in plus la kilogram, dar stii ca face!

    Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
    - 500 gr piept de curcan
    - 400 gr ciuperci
    - 150 ml smantana dulce (de gatit)
    - 100 gr parmezan
    - 5 catei de usturoi
    -unt pentru calit
    - sare, piper

    Plan de lucru:
    - Tocam ciupercile, taiem pieptul de curcan in cubulete, zdrobim cateii de usturoi (poza 2). Calim ciupercile in unt (poza 3). Separat calim ustoriul (poza 4), apoi adaugam bucatile de carne si lasam pana isi schimba culoarea (poza 5). Adaugam ciupercile (scurse, daca si-au lasat prea multa zeama la calit) (poza 6) si smantana (poza 7). Mai lasam pe foc aproximativ 10 minute.
    - Pofta buna !Am servit cu paine de casa (poza 8 ).

    Timp de preparare: 30 minute

    Continut sponsorizat

    Re: RETETA ZILEI

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Vin Sept 22, 2017 3:40 am