CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    1sfat/zi

    Distribuiţi
    avatar
    Lelia
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 86
    Data de inscriere : 06/08/2011
    Varsta : 37
    Localizare : Timisoara

    1sfat/zi

    Mesaj Scris de Lelia la data de Lun Sept 05, 2011 2:42 am

    Supele sunt mai putin gustoase imediat dupa ultimul clocot.
    Ele trebuie lasate la cald inca cel putin jumatate de ora inainte de servire, pentru ca aromele componentelor sa aiba timp sa se intrepatrunda mai bine.
    avatar
    Dulcineea19
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 57
    Data de inscriere : 18/08/2011
    Varsta : 24

    Re: 1sfat/zi

    Mesaj Scris de Dulcineea19 la data de Dum Sept 18, 2011 3:42 am

    Legumele nu trebuie fierte dintr-o data intr-o cantitate mare de apa.
    Cel mai bine este sa le fierbeti inabusit, intr-un vas acoperit, cu o cantitate mica de lichid - fie aceasta apa sau zeama de carne.
    avatar
    felicia prodan
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 75
    Data de inscriere : 08/08/2011
    Varsta : 45
    Localizare : Piatra Neamt

    Re: 1sfat/zi

    Mesaj Scris de felicia prodan la data de Lun Sept 26, 2011 2:32 am

    fierbe pestele alb in lapte,si va fi mai gustos.
    avatar
    sophiane
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 36
    Data de inscriere : 16/08/2011
    Varsta : 50
    Localizare : undeva........

    Re: 1sfat/zi

    Mesaj Scris de sophiane la data de Mar Noi 01, 2011 4:10 am

    ALBUSUL BATUT- reuseste cel mai bine atunci cand ouale sunt foarte reci. Bati la inceput incet si continui din ce in ce mai repede.
    avatar
    Lelia
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 86
    Data de inscriere : 06/08/2011
    Varsta : 37
    Localizare : Timisoara

    Re: 1sfat/zi

    Mesaj Scris de Lelia la data de Sam Noi 19, 2011 4:11 am

    Slanina sarata, pentru desarare, se va tine in apa rece.
    avatar
    Dulcineea19
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 57
    Data de inscriere : 18/08/2011
    Varsta : 24

    Re: 1sfat/zi

    Mesaj Scris de Dulcineea19 la data de Dum Noi 20, 2011 9:13 am

    Pentru a atenua iuteala cepei, dupa ce ati taiat-o spalati-o in apa rece si apoi scurgeti-o foarte bine.
    avatar
    felicia prodan
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 75
    Data de inscriere : 08/08/2011
    Varsta : 45
    Localizare : Piatra Neamt

    Re: 1sfat/zi

    Mesaj Scris de felicia prodan la data de Lun Noi 28, 2011 8:57 am

    Puiul va capata un gust deosebit daca inainte de prajire se va unge cu smantana si pasta de tomate.
    avatar
    sophiane
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 36
    Data de inscriere : 16/08/2011
    Varsta : 50
    Localizare : undeva........

    Re: 1sfat/zi

    Mesaj Scris de sophiane la data de Lun Dec 26, 2011 3:17 am

    SFAT UTIL !
    Stiti unde se arunca uleiul din tigaie dupa o friptura facuta acasa?
    Chiar daca nu facem foarte des friptura, cand o facem, aruncam uleiul folosit in chiuveta, nu-i asa?

    Aceasta e
    una dintre cele mai mari greseli pe care le putem face. De ce o facem?
    Pur si simplu pentru ca nu e nimeni care sa ne explice cum se face
    corect.
    Cel mai bun lucru pe
    care il putem face este sa asteptam sa se raceasca si sa il punem in
    sticle de plastic, sau de sticla, sa punem dopuri la sticle si sa le
    aruncam la gunoi.
    UN (1) LITRU DE ULEI FACE APROXIMATIV UN MILION DE LITRI DE APA NON-POTABILA, adica strica o CANTITATE DE APA POTABILA CARE AR FI SUFICIENTA UNEI PERSOANE PENTRU 14 ANI.
    nota postatorului : se stie ca uleiul e la kilogram, nu la litru !
    avatar
    NicoletaSima
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 41
    Data de inscriere : 08/12/2011
    Varsta : 42

    Re: 1sfat/zi

    Mesaj Scris de NicoletaSima la data de Sam Ian 07, 2012 3:36 am

    Conopida se fierb in apa cu sare timp de 6-10 minute. Se serveste cat e calda, cu branza razuita, crutoane, chimen, boia de ardei sau patrunjel; se mai poate folosi in stare cruda in diverse salate.
    avatar
    JENI2
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 47
    Data de inscriere : 10/08/2011

    Re: 1sfat/zi

    Mesaj Scris de JENI2 la data de Joi Ian 26, 2012 9:04 am

    Cu scuzele de rigoare,incalc topicul 1 sfta/zi si voi posta un articol cu 10 sfaturi utile in bucatarie...



    1. Daca ati innegrit fundul unei oale, adica ati ars-o, sa stiti ca mai exista sanse sa o salvati. Incalziti putina apa cu un plic de praf de copt in oala cu pricina, dupa care lasati cateva minute sa stea. Veti vedea ca se curata mult mai usor.

    2. Cand puneti laptele la fiert, ungeti gura oalei de jur imprejur cu putina grasime. Veti avea surpriza ca laptele sa nu mai dea in foc.

    3. Legumele isi pastreaza culoarea in timpul fierberii daca nu se pune capacul pe oala iar in apa se adauga un pic de bicarbonat.

    4. Draperiile pline de fum de tigara si ingalbenite se fac iar albe daca la spalat adaugati un pliculet de praf de copt.

    5. Daca aveti de curatat multa ceapa sau usturoi, veti avea mai mult spor daca le tineti timp de 15 minute in apa calduta.

    6. Ca sa nu va miroasa degetele dupa ce ati taiat ceapa sau usturoi, frecati-le de chiuveta metalica sau de orice bucata de metal si spalati cu apa.

    7. Fructele inca verzi se vor coace mai repede daca le tineti la un loc cu cateva banane. Bananele accelereaza coacerea oricarui fruct.

    8. Petele de grasime si de murdarie de pe canapea sau covor se curata minunat cu spuma de ras.

    9. Daca sare uleiul cand il incingeti adaugati putina sare Wink.

    10. Vreti sa scapati de chinul unui cuptor cu microunde imbacsit? Puneti intr-un vas putina apa si o lamaie taiata felii si porniti aparatul pentru 10 minute. Aparatul se va curata si va avea un miros placut.
    avatar
    felicia prodan
    NIVEL 3
    NIVEL 3

    Mesaje : 75
    Data de inscriere : 08/08/2011
    Varsta : 45
    Localizare : Piatra Neamt

    Re: 1sfat/zi

    Mesaj Scris de felicia prodan la data de Sam Mar 17, 2012 10:01 am

    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele. Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
    avatar
    serenaAS
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 10
    Data de inscriere : 20/01/2012
    Varsta : 35

    Re: 1sfat/zi

    Mesaj Scris de serenaAS la data de Lun Apr 02, 2012 2:31 am

    Cum de ieşit din post fără probleme de sănătate


    Curând va veni sărbătoarea Paştelui. În acest an, această sărbătoare luminoasă va fi celebrată pe ziua de 24 aprilie. Odată cu sosirea Paştelui se încheie Postul Mare. Această perioadă de patruzeci de zile este importantă nu numai prin faptul că creştini renunţă la anumite produse, dar şi prin faptul că ei respectă anumite restricţii ce se referă la gânduri şi fapte. Dar astăzi, nu ne vom aprofunda în reflecţii filosofice, ci vom discuta despre cum să încheiem această perioadă, fără a provoca apariţia unor efecte negative care ar prejudicia sănătăţii.

    Încheierea postului – evitaţi mâncatul în exces

    În această zi, fiecare gospodină se stăruie să ofere generos oaspeţilor foarte multe bucate. Pe mesele bogate apar de toate: copturi dulci cu drojdie, carne, afumături, mâncăruri sărate, alcool... De la această abundenţă de bucate fug ochii nu numai celor care au ţinut postul. Oamenii înfometaţi se aruncă asupra mâncărurilor, iar în rezultat, în aceeaşi seară, pot obţine o întâlnire cu un gastroenterolog. Stomacul nu poate rezista unor mese copioase, mai ales după o perioadă destul de îndelungată de abstinenţă.

    Doar nimeni nu doreşte ca în timpul sărbătorilor să sufere din cauza durerilor. Prin urmare, după post, problema regimului alimentar ar trebui să fie abordată raţional. Primele două săptămâni sunt foarte importante pentru a ieşi din post fără complicaţii pentru sănătate.

    Organismul este deja obişnuit să lucreze într-un regim de consum econom al energiei şi, din inerţie, păstrează acest ritm o anumită perioadă de timp. Şi aceasta înseamnă că metabolismul încetineşte, la fel ca şi emiterea diferitor enzime. Anume prin aceasta se explică de ce, după o masă festivă, greutatea corpului creşte atât de rapid, iar stomacul începe să-şi semnaleze mereu existenţa prin dureri pătrunzătoare.

    Recomandări pentru ieşirea din post

    Nu vă apucaţi imediat de mâncatul produselor grase şi picante. Manifestaţi reţinere în această privinţă. Continuând să mâncaţi legume şi fructe, treptat includeţi în regimul alimentar produse lactate (lapte fermentat, Bifido, chefir, iaurt). Apoi adăugaţi ouă, carne de pui, de viţel, şi peşte. Toate aceste produse conţin proteine digerabile, care nu împovărează activitatea sistemului digestiv.

    Alte produse grase, cum ar fi: laptele, brânza, untul, smântâna, pot fi consumate după două-trei zile după sfârşitul Postului Mare.



    Totul.md recomandă pentru ieşirea sănătoasă din post următoarele feluri de mâncare: răciturile (dar numai cele făcute din pui sau din peşte), salata grecească, supe de legume, mâncăruri calde din peşte servite cu orez sau legume. Celor care preferă bucatele din carne, cărora le-a fost dor de acest produs, noi recomandăm să nu prăjească cotletele grase, ci să coacă carnea de vită în folie sau să o consume fiartă. Primele două săptămâni ar fi bine se renunţaţi la carnea de porc, de raţă, de gâscă. Asemenea alimente grase vor avea un impact grav asupra pancreasului.

    Porţii mici
    Dacă în timpul postului aţi limitat suma de porţii, continuaţi să faceţi acest lucru. Introduceţi în regimul alimentar produsele grele treptat, dar nu uitaţi că alimentele, chiar şi cele uşoare, consumate în cantităţi mari, pot determina tulburări sistemului digestiv.

    Prin urmare, mâncaţi mai des, de 5-6 ori pe zi, dar porţii mici, crescând treptat cantitatea lor până la volumul obişnuit.

    Produse interzise

    Reţineţi duşmanii stomacului în timpul acestei perioade: şunca afumată, maioneza, crema grasă şi smântâna, chips-urile, biscuiţii, sandwich-urile, nucuşoare sărate, ceai şi cafea tare, produsele de patiserie şi prăjiturile cu cremă, apa gazoasă, produsele fast-food şi alcoolul.



    Oricât n-ar fi de trist, alcoolul are o influenţă foarte negativă asupra mucoasei gastrice, ficatului şi pancreasului, mai ales după o abstinenţă îndelungată în consumarea produselor alimentare. De fapt, vinul roşu este acceptabil, cu toate acestea, persoanele cu aciditate mare şi predispuse la alergii, trebuie să manifeste o atenţie mărită la consumarea acestui produs.

    Trusa medicală


    La primele simptome neplăcute nu merită să rezistaţi durerea, mai bine luaţi un medicament, care va îmbunătăţi digestia. După cum s-a menţionat mai sus, după post, ca şi după diete, stomacul nu produce enzime suficiente pentru a digera cantităţi mari de alimente. Primul şi cel mai simplu ajutor în asemenea situaţii, desigur, este cărbunele activat, cu toate acestea, mai bine cumpăraţi în farmacie produsele care conţin enzimele lipsă. Acestea vă pot ajuta să evitaţi senzaţia de greutate în stomac, umflarea lui, şi alte simptome neplăcute.

    Continut sponsorizat

    Re: 1sfat/zi

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Mar Dec 12, 2017 7:54 am