CULINAR FORUM BY VIO

RETETE CULINARE:DE LA LUME ADUNATE SI IARA`LA LUME DATE!

ORA EXACTA

Weather Widget

Ultimele subiecte

» TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI
Joi Oct 18, 2012 2:42 am Scris de RadarForum

» Tratament naturist pt colesterol si trigliceride
Dum Iul 08, 2012 2:57 am Scris de NicoletaSima

» Meniul zilei
Sam Iul 07, 2012 4:11 am Scris de AnastasiaM

» Aici...Grecia
Vin Iul 06, 2012 3:40 am Scris de monic

» Chiftelute din dovlecei
Vin Iul 06, 2012 3:34 am Scris de monic

» Prajitura cu mac si prune
Vin Iul 06, 2012 3:31 am Scris de monic

» Zacusca cu ciuperci
Vin Iul 06, 2012 3:28 am Scris de monic

» Piept de pui cu sos alb
Vin Iul 06, 2012 3:24 am Scris de monic

» Supa de morcov si dovleac cu ardei gras
Vin Iul 06, 2012 3:19 am Scris de monic

» Un excavator de inghetata!
Vin Iul 06, 2012 2:57 am Scris de monic

» CHIPSURI DE DOVLECEI(BIO)
Mar Iul 03, 2012 3:16 am Scris de olga40

» INGHETATA CARAMEL CU CROCANT LION
Mar Iul 03, 2012 3:11 am Scris de olga40

» DULCEATA DE ZMEURA
Mar Iul 03, 2012 3:05 am Scris de olga40

» maiestrie-talent-fantezie
Dum Iul 01, 2012 3:12 am Scris de Narcisa91

» Harissa-sosul care taie arsita
Joi Iun 28, 2012 7:51 am Scris de jeni

COUNTERS

CULINAR FORUM BY VIO

CULINAR FORUM BY VIO

SFATURI CULINARE

RADIO KISS FM


POFTA BUNA!

Food Photos

A/CLIK dr.

free counters
Free counters Curs Valutar BNR Convertor Valutar Page Rank CULINAR FORUM BY VIO Top66 Statistici TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi TOP-RO - Top siteuri din Romania ClickLink.ro director web

MERCI PT.VIZITA!!!

LinkPro - Director Web

    Prajitura cu crema de ciocolata

    Distribuiţi
    avatar
    zmeurica
    NIVEL 1
    NIVEL 1

    Mesaje : 35
    Data de inscriere : 09/08/2011
    Varsta : 46
    Localizare : Oltenita

    Prajitura cu crema de ciocolata

    Mesaj Scris de zmeurica la data de Lun Aug 29, 2011 1:58 am





    Ingrediente



    • Ingrediente foi (3foi):
    • 6 oua
    • 150 g unt
    • 200 gr zahar
    • 300 gr faina
    • 1 praf copt
    • 200 ml iaurt




    Ingrediente crema:



    • 400 ml lapte+100ml
    • 200 gr zahar
    • 2oua
    • 4 linguri corn flour
    • 200 gr ciocolata neagra
    • 200 gr unt

    Mod de preparare



    Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc ,adaugam untul si iaurtul/Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in galbenusuri.Albusurile se bat spuma si le adaugam compozitiei cu o paleta ,amestecand usor.Se imparte compozitia in 3 parti .Daca doriti foi subtiri ,mai subtiri decat cele din foto ,coaceti foile in tava de aragaz ;daca le doriti mai inalte faceti ca mine, intr-o tava de 20 / 30 cm.Se fac trei foi in tava cu hartie de copt.Foile se coc la 180 grade pana se rumenesc putin, cam 15 minute.

    Crema: punem cele 400 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul si ciocolata.Laptele ramas se amesteca cu ouale si corn flour-ul.Cand laptele cu ciocolata incepe sa fiarba adaugam laptele cu ou si cornflour si amestecam continuu sa nu se prinda ,pana se formeaza o budinca consistenta.Untul se bate spuma si se incorporeaza cremei numai dupa racire completa.Crema obtinuta se imparte in trei si se umplu foile.



    Pofta buna!

      Acum este: Dum Oct 21, 2018 3:17 am